Yıllardır kadro haberleriyle sevinen, verilen müjdelerle umutlanan fakat daha sonra umutları yıkılan kamuda ki 700 bin taşeron işçi, kabinenin çiçeği burnunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan kadro konusunda açıklama bekliyor.

Kabinede ki bu kan değişimiyle bir nebze de olsa umutlanan taşeron işçiler yeni Bakanın bu konuyu gündeme almamasını merak ediyor. Taşeron konusunda yeni Bakan neden herhangi bir açıklama yapmıyor!

Daha önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim sürecinde haykırdığı taşeron işçilere kadro konusunda verilen söz havada kaldı. Toplumun büyük çoğunluğunun bu mağduriyete ve verilen sözün tutulmamasına tepki gösterdiği taşeron konusunda işçiler yeni Bakan Sarıeroğlu'ndan açıklama bekliyor.

Taşeron işçilerin yoğun olarak mail attığı ve gündeme getirmemizi istediği taşeron konusunda en çok merak edilen yeni Bakan'ın bu konuda açıklama yapmaması oldu.

15 - 20 yıldır asgari ücretle çalışan kamu taşeron işçileri sabrın zirvesinde sükunetle açıklama bekliyorlar. Özellikle hastanelerde çalışan taşeron işçilerin 15 yıldır maaşları asgari ücreti hiç geçmedi. Aynı iş yerinde aynı işi yapan kadrolu arkadaşları, asgari ücretin 2-3 katını alırken onlar hiç sesini çıkartmadı ve en ağır şartlarda, en ağır işleri yapmaya devam ediyorlar. Herhangi sendikal, sosyal ve diğer hakları olmayan ve sürekli mağdur edilen taşeron işçilerin yaşadıkları mağduriyet anlatmakla bitmez.

Bunca mağduriyete rağmen canla başla çalışan taşeron işçiler şimdi yeni Bakan'ın yapacağı açıklamayı bekliyor.