Her seçim dönemi gündemin zirvesine oturan taşeron sorunu yıllardır çözülemedi gitti. Kamuda 15 yıldır asgari ücretle çalışan taşeron işçiler mağduriyetlerinin son bulmasını istiyor.

1 Mayıs öncesi gelecek müjdeli habere kilitlenen taşeron kamu çalışanları Ajanskamu.net'e gönderdikleri maillerde sorunlarının çözümü konusunda devlet büyüklerinin duyarlılığını bekliyor. Çoğunluğu 10 yılın üzerinde kamuda taşeron işçi olan çalışanlar, yıllardır asgari ücret alıyoruz. Maaşlarımız da en ufak bir iyileşme olmuyor, çoluk çocuk sahibi insanlarız, kirada oturuyoruz ve maalesef sosyal haklardan faydalanamıyoruz. Kısacası geçim sıkıntısı ve mağduriyet yaşadıklarını dile getiren taşeron işçiler yeniden gözlerini gelecek müjdeli haberlere dikmişler.

Her platformda sorunlarını dile getirmeye çalıştığımız taşeron işçilerin vurguladığı bir diğer konu ise; Kamu da 10 ila 15 yıldır çalışıp artık kalifiye personel olduklarını, gerekli ve yeterli eğitimlerini tamamlayıp, memurlarla aynı statüde aynı iş yerinde aynı işi yaparken maaşlarının düşük olmasından ve asgari ücretle hep aynı oranda seyretmekten yakınıyorlar.

16 Nisan Cumhurbaşkanlığı sistemi halk oylamasının ardından web sitemizi e-mail yağmuruna tutan taşeron çalışanlar, sorunlarının çözümü konusunda gerek Milletvekillerine, gerek BİMER'e ve diğer yetkili mercilere yazılı müracaatta bulunduklarını fakat herhangi bir netice alamadıklarını bildirdiler. 

Her defasında kadro sözü verilen ve mağduriyetleri devam eden taşeron çalışanların sorunlarının çözümü konusunda gerekli desteğimizi sürdüreceğimizi belirtir, en kısa zamanda beklentilerinin karşılanması ve müjdeli haberlere kavuşmalarını temenni ederiz.

 

AJANS KAMU / ÖZEL HABER