Daha önce eski Başbakan Davutoğlu'nun kamuda ki taşeron çalışanlara kadro müjdesiyle sevinen fakat, bu sevinci gursağında kalan taşeron işçiler yeniden umutlandılar.

10 yılın üzerinde çalışan on binlerce taşeron işçi asgari ücretle evini geçindirmeye çalışıyor. Hemen hemen her seçim öncesi gündeme oturan kamu taşeron işçiler yeniden umutlandılar.

Aynı iş yerinde aynı işi yapan memurlarla arasında maaş bakımından uçurumlar bulunan taşeron işçiler, adalet ve eşitlik bekliyor. Bu anlamda her defasında mesajlarıyla ve gönderdikleri maillere AJANSKAMU'nun desteğini de arkalarına alan taşeron işçiler 16 nisan referandumu öncesinde yoğun mesaj göndererek konunun tekrar gelmesi taleplerini yinelediler.

İşçiler gönderdikleri mesajlarda ağırlıklı olarak 10 yılın üzerinde kamuda hizmet veriyoruz ve halen asgari ücret alıyoruz, her sene firma değişiyor, sosyal haklarımız yok, döner sermaye alamıyoruz ve maaşlarımız düşük diyerek bu konuları dile getirmemizi isteyen taşeronlar, referandum öncesi daha önce verilen sözlerin tutulması ve vaatlerin yerine getirilmesini istiyorlar.

Gelen bazı maillerde hükümetin tarafında olmamıza rağmen verilen sözler neden tutulmuyor diyerek sitem eden taşeron işçiler, bu kez sabırla müjdeli haber bekliyoruz, yetkililer bu kez sesimize kulak versin, kamuda ki bu adaletsizlik sona ersin ve mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz, dediler.

Daha önce eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in önerisi ve desteğiyle Dernekleşen ve defalarca bu anlamda toplantılar tertipleyen Kamu Taşeron İşçiler Derneği de bu anlamda referandum öncesi taleplerini daha yüksek sesle dile getirmeye başladı.

Asıl işi yapan taşeron işçiler, kendilerini kamunun asıl işçisi konumunda görüyorlar ve bu yüzden kadro talebinde bulunuyorlar. Hiç olmazsa maaşlarımız da iyileştirme olsun, çoluk çocuk sahibi insanlarız, bir çoğumuz kirada ve ek iş yapmıyoruz, asgari ücretle ay sonunu getirmeye çalışıyoruz. Yetkililerin bizi anlayabilmesi için, kendilerini bizim koymaları gerekiyor, diyerek mağduriyetlerini ifade eden taşeron işçilerin gözü kulağı referandum öncesi verilecek müjdeli habere yöneldi.

Sosyal medyada özellikle facebook ve twitter üzerinden ortak hareket eden ve sesini yetkililere duyurmaya çalışan taşeron işçiler, 16 nisan öncesinde müjdeli haber geleceğine inanıyor. 

Bizler de her zaman taşeron kamu işçilerin yanında olduğumuzu belirtir, bu mağduriyetlerinin giderilmesini temenni eder, saygılar sunarız.