Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta katıldığı Hak-İş Konfederasyonu ziyaretinde, Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Hak-İş'in, her zaman milletin değerlerinin yanında durduğunu ve doğrulardan yana yer aldığını söyledi.

Taşeronlarla ilgili sorunun çözümüne ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bu konuda bugüne kadar ne söz verdilerse yerine getirdiklerini anlatan Yılmaz, taşeron işçileri umutlandıran açıklamalarda bulundu.

'Taşeronla ilgili Başbakanımızın talimatı var. Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Devlet Personel Başkanlığımız üzerinde çalışıyor. İnşallah tamamlandığında milletimizin huzuruna gelecek' diyen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Halka ne söz verdiysek mutlaka yerine gelmiştir ama orada bir zamanlama problemi vardı. O da inşallah Maliye ve Çalışma bakanlıklarının ortak çalışmasıyla çözümlenecektir diye düşünüyorum' dedi.

Bakan Yılmaz konuşmasının devamında:

'Biz, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olmanın, bu milleti en iyi şekilde yönetmenin en önemli unsuru olarak görüyoruz. Her şeyi istişareli yapacaksınız. Kendi başınıza doğruyu bile yapsanız istişareden uzakta yapmışsanız mutlaka hata yapma ihtimaliniz artıyor.

AK Parti, bugüne kadar diğerlerine kıyasla en az hatayla bugüne kadar gelmişse, milletin teveccühünü ve desteğini alıyorsa bunda en büyük pay, milletle beraber yürümesidir, istişareden hiç bir zaman ayrılmamasıdır'