Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklamasının ardından toplumdan yükselen ortak ses kadro oldu. Özellikle sosyal medya üzerinden yetkililere seslenen taşeron işçiler, kadro dışında verilecek olan herhangi statü milletin nezdinde kabul görmeyecektir. 2019 seçimleri açısından verilen sözlerin tutulması, beklentilerin karşılanması çalışanların en büyük umududur, açıklamalarında bulunuldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Taşeronlarla ilgili konuyu en geç bu yılın sonuna kadar bir karara bağlamış olacağız. Taşeron statüsünde çalışan vatandaşlarımız endişe etmesin, demişti. Sunucunun işçiler kadrolu mu olacak, sözleşmeli mi sorusuna; Orasını açıklamayayım ama devletle bağlantıları kurulacak, demişti.

Tüm bu açıklamaların ardından kafaları karışan taşeron işçiler hükümete tepkili. Kamuoyunda oluşan taşerona kadro beklentisinin yüksek olması sonucunda, taşeronlar hükümetten farklı bir statü istemediklerini, dire kadro taleplerinin olduklarını her platformda yenilemektedirler.

15 - 20 yıldır kamuda asgari ücretle çalışan taşeron işçilerin bu beklentilerinin karşılanması, verilen sözlerin yerine getirilmesi ve yapılan tüm bu açıklamalar, kamuoyunda son günlerin en popüler konusu oldu.

Çalışanlar ekonomik olarak yaşadıkları sorunların bitmesini ve hakları olan kadroyu istemekteler. Yıl sonuna kadar tamamlanacak olan çalışmaların, işçiler açısından kadro ile neticelenmesi, taşeronların yüzünü güldürecektir.