Ajanskamu'ya her gün onlarca, mail ve mesaj gönderen taşeron işçiler yıllardır hep bir umutla bekliyoruz. Bir çoğumuz 10 yıldan fazla süredir kamuda, özveriyle, azimle çalışmaktayız. Bu süre zarfında maaşlarımız hep asgari ücret seviyesinde seyretmektedir. Bir çok kurumda ikramiye, ek ödenek, ilave ödeme, döner sermaye gibi işçileri ekonomik açıdan memnun eden sosyal şartlar yerine getirilirken, aynı kurumda çalışan taşeron işçiler adeta yıllarca asgari ücretle deforme olmuş durumda.

İŞÇİLERİN UMUTLARI TÜKENİYOR

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le başlayan bu heyecanlı bekleyiş, Eski Başbakan Davutoğlu ile zirveye tırmanırken, şimdi Sn. Başbakan Yıldırım ve dahası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile adeta en uç noktaya varmıştır. Bundan sonrası için konunun daha fazla uzaması sanıyoruz taşeron işçiler için umutların çöküşü olarak tarihe geçecektir. Hatta bu umutların tükenişi gerçekleşmesi toplumsal huzuru bozacak, işçilerde ki adalet duygusunu da yıpratacak ve devlete olan adalet duygusunu da zedeleyecektir.

ÇALIŞANLAR KALİFİYE ELEMAN

Kamu kurumlarında artık kalifiye eleman olarak her biri alanında profesyonelleşen bunca işçinin, iyi bir süzgeçten geçirilerek devlet kadrolarına geçirilmesi işçilerin beklentileri açısından önem arz etmektedir.

ADALET VE EŞİTLİK OLSUN 

Çalışma hayatında adalet ve eşitliğin temel baz alınması ile işçiler arasında ki 2. sınıf işçi anlayışı da ortadan kalkacaktır. Bu nedenle çalışanlar arasında eşitliğin yeniden sağlanması adına taşeron kamu çalışanlarının ümitlerinin kaybolmamasını ve heyecanlarının asla son bulmamasını temenni eder, işçilerin bizlere göndermiş olduğu mesajları derleme olarak sizlerle paylaşarak, devlet büyüklerimizin takdirlerine sunuyoruz.

 

AJANSKAMU - ÖZEL HABER