Özellikle haber sitelerinde bugün, bir yandan kadro müjdesi haberleri servis edilirken, diğer yandan da taşerona kadro yok şeklinde manşetler medyada geniş yankı buldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Taşerona kadro mu sözleşme mi olacak sorusuna ise; Orasını açıklamayayım ama devletle bağları kurulacak dedi.

Başbakan Yıldırım, Habertürk, TRT Haber, NTV, CNN Türk ve A Haber kanallarının ortak yayınında, medya temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

İşte Başbakan'ın taşeron açıklaması:

Kamuda istihdam edilmeyi bekleyen yüz binlerce işçinin merakla beklediği kadro konusuna da değinen Başbakan Yıldırım: Taşeronlarla ilgili konuyu en geç bu yılın sonunda bir karar bağlamış olacağız. Taşeron statüsünde çalışan vatandaşlarımız endişe etmesin.

KADRO MU, SÖZLEŞME Mİ?

Orasını açıklamayayım ama devletle bağlantıları kurulacak, şeklinde cevapladı.

Bu açıklamaların ardından özellikle medyada geniş yer alan taşeron haberleri yine kafaları karıştırdı. Bir yanda kadro yok, diğer yanda müjde kadro diye haberler yapıldı. Gerçeği ise önümüzde ki günlerde göreceğiz. 

Özellikle sosyal medyada 2019 seçimleri öncesi verilen onca sözlerin ardından taşeronları kadroya almamak bombanın fitilinin ateşlemek olarak yorumlandı ve seçimleri büyük ölçüde etkileyeceği yorumunda bulunuldu.

Şimdi gözler tekrar Başbakan'a çevrildi.