Taşerona kadro da yaşanan sorunlar devletin en üst makamında ele alındı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 7 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı makamında ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, KİT'lerdeki taşeronun kadroya alınması, kadro alan taşerona ek zam verilmesi ve enflasyon zammı ele alındı.

Taşeron işçilerin sorunları Cumhurbaşkanlığı'na taşındı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 7 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, KİT'lerdeki taşeronun kadroya alınması, kadro alan taşerona ek zam verilmesi ve enflasyon zammı ele alındı.


Hak-İş'ten görüşme ile ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

Genel Başkanı Mahmut Arslan, 7 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı makamında ziyaret etti.Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, 696 sayılı KHK ile kadroya yeni geçen ve KİT’lerde kadro kapsamı dışında kalan işçiler için 2018 yılı için açıklanan yüzde 20,30 oranında enflasyon zammı talebini iletti.