Bakan Sarıeroğlu, basın mensuplarının 'Taşeron çalışanlarla ile ilgili yeni çalışmalarınız var mı?' soruları üzerine, bu meselenin çok uzun süredir ülkenin gündeminde bulunduğunu aktardı. AK Parti döneminde yapılan yeni kanun değişiklikleri ile taşeron çalışanlar meselesinin çözülmeye çalışıldığını ve en önemlisi sendikal örgütlenme hakkına sahip olduklarını vurgulayan Sarıeroğlu, yine kıdem tazminatları ile ücretlerinin ve yıllık izinlerinin güvence altına alındığını bildirdi. Takvim'in haberine göre Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili süreci tamamlamak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kamuoyunda seçim vaadi neticesinde yüksek beklenti oluşturan taşeron konusunda çözüme dair net ifadeler kullanmayan Bakan Sarıeroğlu, kamuoyunun aklında soru işaretleri bıraktı.

Basına yansıyan haberlerin bir kısmı, taşeron konusunda son dakika, kadro müjdesi gibi manşetler atarken, bir kısmı da kadro hayal oldu, 2019'a kadar kadro yok, yine hüsran, hayal kırıklığı gibi manşetlerle öne çıktı.

Peki bugüne kadar sessizliğini koruyan çiçeği burnunda Bakan Jülide Sarıeroğlu'na bu sessizliği dün Elazığ'da bozduran şey neydi? Netleşen bir şeyler var da, kamuoyuna yansıtmak için erken diye mi düşünülüyor, bu konuda nasıl bir strateji izleniyor, doğrusu kamuoyu merak içinde kaldı.

Taşeronlarla, hizmet alımlarıyla bağlantısı, ilgisi olmayan vatandaşlar dahi bu konuda hükümetin net açıklamalarda bulunmamasına kaygıyla bakıyor.

Eski Başbakan Davutoğlu'nun seçim öncesi meydanlarda bas bas bağırdığı kadro konusunda gelişmelerin ağır olması, çalışanları gitgide umutsuzluğa sürüklüyor.

15 yıldır kamuda asgari ücretle çalışıp ta ekonomik olarak mağdur edilen taşeron işçiler ise, her gün sosyal medyada örgütlenerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Özellikle twitter üzerinde yoğunlaşan taşeron işçiler, seslerini ilgilelere duyurmak için gece gündüz durmaksızın sosyal medyanın gücünü kullanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun kadro konusunda daha net açıklama yapmasını umut eden taşeronlar, sosyal medyadan Bakan Sarıeroğlu'na binlerce tweet gönderiyor.

Bakan Sarıeroğlu'nun bu ilk açıklamasından sonra, nasıl bir beyanatta bulunacağı ise çok merak ediliyor.

Ayrıca yine sosyal medyada 18 Eylül tarihinde Bakanlar Kurulu sonrası kadro açıklaması yapılacağı haberleri hızla yayılmaya devam ediyor.