2 Nisan 2018 tarihi itibariyle sınavla kamuda istihdam edilen yüz binlerce taşeron işçinin kadrolu olması çalışanların beklentilerini karşılamadı. Kadrolu olunca yüksek maaşla, diğer kadrolu işçiler gibi haklara kavuşacaklarını zanneden işçiler, yaşadıkları şokun etkisinden bir türlü çıkamıyor. Maaşları yapılan son asgari ücret zammının altında kalan ve son anda zoraki düzenlemeyle asgari ücret + %4 zam kararı ile çalışmaya devam eden işçiler, maaşlarının asgari ücretin altında kalması karşısında büyük bir şok yaşadı. 

Diğer kadrolu işçilerle aynı iş kollarında, aynı iş yerlerinde aynı işleri yapan ve yeni kadroya geçen işçiler neredeyse hiçbir haktan yararlandırılmıyor. Özellikle hastane gibi önemli kamu kuruluşlarında sekreter, veri giriş, hasta yönlendirtme, temizlik personeli gibi görevlerde çalışan işçiler mağduriyet üstüne mağduriyet yaşıyor.

Kamu toplu sözleşmesinden yararlandırılmayan, enflasyon farkı verilmeyen, döner sermaye alamayan, sosyal, sendikal ve diğer mali haklardan yararlandırılmayan işçiler, YHK kararları ile bağıtlanan asgari ücret + %4 zammına mahkum edildi. Sosyal medya üzerinden birleşen 4 D'li çalışanlar yaşadıkları bu haksızlığın sona ermesini, haklarının verilmesini ve 2. sınıf muamelenin sona ermesini bekliyor. 

Yıllarca kamuda asgari ücretle çalışan, kadro kararıyla alacaklarından feragat edip, avukatlık masraflarını da cebinden karşılayan işçiler, adeta kadroya geçtiklerine pişman durumdalar. Kadrolu olmanın herhangi bir farklılığının olmadığını ifade eden çalışanlar, tüm sosyal ve sendikal haklarımıza kavuşmak istiyoruz. Şu anda sendikalı dahi olamıyoruz, toplu sözleşmeden faydalanamıyoruz, kadroya geçtik geçmesine ama değişen birşey olmadı. Kadroya geçmeseydik te maaşlarımız yine 2020 TL civarında olacaktı, şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar. 

Ajans Kamu'ya yoğun şekilde mail, mesaj ve ileti gönderen işçiler, sendikaların da yeterli duyarlılığı göstermediğini ve adeta kamuda kadrolu üvey evlat muamelesi gördüklerini ifade ettiler.