Sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin 2019 Ocak ayı Toplu Sözleşme İkramiyesi

TİS İKRAMİYESİ
2 Nisan itibariyle taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler 2019 yılı Ocak ayında Toplu Sözleşme İkramiyesi alacaklar.

GENEL İDARELERDE SÜREKLİ İŞÇİ KADROSUNA GEÇENLER
Yüksek Hakem Kurulu kararı ile yürürlüğe giren toplu iş sözeleşmesi hükümlerine göre sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere Ocak ve Temmuz aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödeniyor.

ÇALIŞMA SÜRESİ İLE ORANTILI
Bu ödeme, işçinin çalıştığı sürenin bir yıldan az olması durumunda çalışma süresi ile orantılı olarak ödenmektedir.

BELEDİYELERDE ŞİRKET İŞÇİLERİNE FARKLI
Belediyelerde şirketlere geçişi yapılan işçilerin ikramiyesi ise Nisan ve Ekim aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5x2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödeniyor.

2019’UN İLK İLAVE TEDİYESİ DE OCAK’TA
2019 Ocak ayında toplu sözleşme ikramiye alacak olan taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçilere yine 2019 ocak ayı içinde 13 günlük ilave tediye ödemesi de yapılacaktır.

6772 Sayılı Kanun gereğince yıllık 52 günlük ilave tediye (ikramiye) hakkı olan işçilerin ilk ödemeleri Ocak ayında yapılıyor

İlave tediyeden belediye şirketlerine geçen işçiler faydalanamamaktadırlar. Fakat DİSK yasa değişikliğine gerek kalmadan idari bir düzenleme ile ilave tediyeden belediye şirketlerine geçen işçilerinde faydalanabileceğini ifade etmektedir.

Aynı şartlarda ve aynı (696 sayılı KHK) yasa ile kadroya geçen işçiler arasında ayrım olarak görülen bu düzenlemenin düzeltilmeside gelen talepler arasında yer almaktadır.

SGK Rehberi-Özel