Sayıları 1 milyona yaklaşan taşeron işçilerin, sendikal ve sosyal haklara haklara kavuşma hayalinin yanısıra umut bağladığı kadro konusunda da bir umut yok. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sürekli kafa karıştıran açıklamalarına bir yenisi daha eklenerek, önceki gün yaptığı açıklamalar ile taşeron işçilerin tamamen umudunu yitirmesine sebep oldu.

Her seçim öncesi gündeme gelen ve eski Başbakan Davutoğlu tarafından adeta yüksek sesle vurgulanan kadro konusunda, işçiler kendilerini aptal yerine konmuş gibi hissetmeye başladı.

Özellikle kamuda sayıları 700 bini bulan taşeron kamu çalışanları, sosyal medya hesaplarından adeta sitem ettiler, feryatlarını yükselttiler. Çalışanlar, ''10 yıldan fazladır kamuda asgari ücretle taşeron kapsamında çalışıyoruz, şirket patronlarını zengin ettiğiniz yeter, alın terimizin ve emeğimizin karşılığı bu değil, aynı iş yerinde aynı işi yaptığımız adamla aramızda maaş olarak uçurumlar var, yetkililer nerdesiniz, söz verenler nerdesiniz? Artık seçim malzemesi olmak istemiyoruz'' şeklinde sitemlerde bulundular.

Büyük bir bölümü belediyeler ve belediyelere bağlı şirketler ile sağlık sektöründe çalışan taşeron işçilerin, yine büyük çoğunluğu evli ve çocuk sahibi.

Yakacak, yiyecek, giyecek, gıda, yol ve diğer tüm sosyal haklardan ve sendikal kazanımlardan mahrum durumda olan ve yapılan girdi çıktılar nedeniyle de sendikalı olamayan taşeronlar artık tamamen umutsuz.

Her seçim öncesi türlü vaatlerle umutlanan taşeron kamu işçileri artık tamamen umudunu yitirmiş durumdalar.

Çoğusunun evli olduğu, kirada oturduğu ve maddi anlamda sıkıntılar yaşadığı asgari ücretle çalışan taşeronların, ekonomik açıdan bunalımda oldukları gözlemlenmekte. 

Yeni bir seçim vaadine daha tahammül edemeyeceklerini belirten taşeron işçiler, muhalefetin de görevini yerine getirmediğini ve bu olanlara sesssiz kaldığını dile getirdiler.

Sendikaların memurların haklarını sonuna kadar savunduğunu, kendilerinin ise bu anlamda çok yalnız kaldığını dile getiren işçiler, kendilerine destek olan siyasiler yok, taşeron konusu açıldı mı herkes bir tarafa kaçıyor, neden siyasiler bize bu konuda destek çıkmıyorlar, diyerek sitem ettiler.

Yaşanan tüm bu haksızlıklar karşısında taşeron işçiler umudunu yitirdi.