2019 yılına girilmesiyle birlikte taşeronların büyük problemli haline gelen maaş ve tediye krizi çözüme bağlandı.

Taşeronların pek çoğunun kadro sorunu çözülse de, uzun zamandır maaş ve tediye sorunları sürüyordu. Taşeronların maaşı asgari ücret seviyesine çıktı. Tediyeler de yükseldi.

Geçtiğimiz yıl olan taşeronların kadro süreci içinde pek çok sorun yaşandı. Bu sorunların başında maaş geliyor. Özellikle 2019 yılı için belirlenen asgari ücretin taşeronların maaşının çok üstünde kalması şikayetlerin artmasına neden olmuştu.

AİLE BAKANLIĞININ MEKTUBU SORUNU ÇÖZDÜ

Taşeronların maaş sorunu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği mektupla çözüme bağlandı. Bakanlığın yazısına göre kadro alan taşeronların ücreti günlük brüt 85.28 liranın altında kalıyorsa bu işçilerin maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi istendi.

Ayrıca bakanlık yüzde 4 olacak taşeron zammının da bu ücret üzerinden uygulanmasını istedi. Bu şekilde 1800 lira olan taşeron maaşı 2020 liraya yükseltildi. TİS kapsamında gelecek yüzde 4 zamla bu miktar net 2 bin 100 Türk Lirası oldu.

TEDİYELER DE YÜKSELDİ

Yapılan düzenleme ve maaşların artması ile tediyeler yükseldi. Çalışanlara yılda 3 bin 164 liralık ilave tediye ödenecek. Tediyeler 4 aylık periyotta her seferinde 791 TL olarak ödenecek. Yani aylık maaşlar bu şekilde 2 364 lira olacak.

memurlarahaber