Ajans Kamu isimli haber sitesinin 16.11.2016 tarih ve “Pazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Neler Oluyor?” başlıklı haberi, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile 5187 sayılı Basın Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca cevap ve düzeltme hakkının kullanılmasını zorunlu kılmıştır.

Ülkemizde, Anayasal güvence altında bulunan basın ve yayın hürriyetinin sonuna kadar savunucusu olduğumu ve olacağımı hatırlatmakla beraber; basında şeref ve haysiyetimi ihlâl edici ve şahsımla ilgili gerçeğe aykırı yayınların takipçisi olduğumu belirtmek isterim.

Habere konu sözde “mükâfatlandırma” eylemi habercilikten sonuna kadar uzak olup gerçeği yansıtmamaktadır. Adli mercilerce düzenlenen tanık ifade ile sorgulama tutanakları gözetildiğinde ise ne şahsım, ne müşteki ne de herhangi bir tanık tarafından “müştekinin saldırıya uğradığı, hakarete maruz kaldığı veya belli bir süre makamında zorla kilitlenerek hürriyet hakkından yoksun bırakıldığına” ilişkin herhangi bir ifade yer almamaktadır. Açıklanan nedenlerle, bahsi geçen haber kişilik haklarını ihlal edici nitelikte içeriği haiz olduğundan tekzip metninin yayınlanması zarureti hâsıl olmuştur.

KAMUOYUNA DUYURULUR.

Muhittin ESİN

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı