Sendika olarak, Okul Müdür Mülakatlarının yapılmaya başladığı günden bu yana, bu konudaki eleştirilerimizi kamuoyu ile paylaşıyor, mülakatların sağlıklı yapılmadığını, düzmece yapıldığını anlatıyoruz. Mülakat komisyonlarının tarafsız olmadığını, komisyonların bir sendikanın militanı gibi çalıştıklarını ifade ediyoruz. Bu konuda yapılan haksızlılar ve torpil iddiaları da, mağdur edilen üyelerimiz tarafından yargıya taşınmıştı. Bütün bu çabalarımıza rağmen, birileri bizi anlamak istemiyor.

İşte size iki örnek daha...

Müdürlük mülakatında 100 tam puan verilerek müdür yapılan B.K. ile H.K. Silivri ye Okul Müdürü olarak atanıyor, atanan bu iki kişiye de mülakat komisyonunca bir çok eğitimciyi geride bırakacak yüksek puanlar uygun görüyor. Bu komisyonların, sırayla en yüksek puanları verdiği adayların ortak bir özelliği de tamamının Eğitim Bir Sen üyesi olmasıdır. Aynı şekil de yukarıda adı geçen kişilerin de, mülakat döneminde Eğitim Bir Sen Silivri İlçe Yönetiminde olduğu söyleniyor.
 

www.supersilivri.com un yaptığı haber e göre, her ikisi de okul müdürü olan B.K ve H.K sosyal medya hesaplarından terör örgütünü öven ifadeler kullanıyorlar. Örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle savcılığa yapılan şikâyet üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı bir soruşturma başlatıyor. Delil’leri inceleyen savcılık suçun kapsamının ağır cezalık olduğuna kanaat getirip dosyayı yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderiyor.

TERÖRLE MÜCADELE KANUNA MUHALEFET

Savcılığın hazırladığı dosyada her iki isim de yaptıkları yorumlar ve paylaşımlar yer alıyor.  Savcılık yazısında aynen şöyle deniliyor:  “B K. ve H.K.'nın Facebook üzerinden terör örgütü PKK lehine bu örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini öven mahiyette paylaşımlarda bulunmak suretiyle Terörle Mücadele Kanunu’na muhalefet suçu işledikleri anlaşılmıştır.”
 
VİCDANEN RAHATLAR MI ?
   
Kanunlara karşı gelen, devlet memuruna yakışmayan bir eylem ve etkinlik içinde bulunan memurlarla ilgili, hukuki süreç işletilip yargılanmaları sonucunda bir karar verilecektir. Bu, bağımsız yargının işidir. Ancak ; Düzmece mülakatlarla okullara müdür atayarak yüzlerce, binlerce işinin ehli, görevini layıkıyla yapacak olan, Vatan ve Millet Sevdalısı, Atatürk çü, Türk Milliyetçi si Eğitimcileri mülakat ta eleyen komisyon üyelerinin  vicdanları rahatmı dır ? Merak ediyorum.
 
 
 
Enver DEMİR                                       
Türk Eğitim-Sen
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk.