Atanamayan tıbbi sekreterlerin taleplerini yetkililere iletmek, tıbbi sekreterlik mesleğinin saygınlığını artırmak ve çalışan tıbbi sekreterlerin sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla “Tıbbi Sekreterler Platformu” kuruldu.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde çalışan Recep Temel’in başkanlığını yaptığı platformda Abdullah Sarı, Hakan Aydaş, Osman Alkan, Rıza Cengiz, Süleyman Uyanık, Kısmet Akbal, Leyla Öztürk, Emine Kızılkaya, Erhan Can, Melike Acıelma, Ebru Akay, Metehan Erdoğdu, Mert Sarıca, İdris Dorak, Sultan Doğan, Cemal Seyitoğlu ve Serhat Kaymak görev aldı.

Platformun şu anda yaklaşık bin 500 kişiden oluşan bir iletişim ağına sahip olduğunu ifade eden Temel, “Amacımız tıbbi sekreterliğin ülkemizde hak ettiği değeri görmesi adına çalışmalar ve etkinlikler yaparak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmektir” şeklinde konuştu.

Tıbbi Sekreterler Platformu Başkanı Recep Temel, platformun önümüzdeki aylarda etkin bir dernek statüsüne geçmesi için gerekli girişimlere de başlandığını ifade etti.