Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 1 Ağustos itibariyle başlayan ve komisyon çalışmalarına geçilen 4. Dönem Toplu Sözleşmelerine ilişkin soruları yanıtladı. Kanal A ekranlarında Haber Bülteni’ne konuk olan Tonbul, sürecin olumlu ve nezaket çerçevesinde başladığını ifade ederek bu durumun sürecin sonuna kadar devam etmesini diledi.

Tonbul, yapılan ilk toplantının ardından bugün itibariyle de hizmet kollarının komisyon çalışmalarına başladığını ve 10 Ağustos’ta genel tekliflere geçmeyi planladıklarını belirtti.

Taleplerin aynı sonucu almaya yönelik alternatiflerden oluştuğunu belirten Tonbul, “Taleplerimize baktığımız zaman uzlaşmaya en yakın talepleri götürdük. 3 alternatifli ücret zammı talep ediyoruz. Memur maaşlarını incelersek çok bilinmeyenli bir denklem gibi… Denklemin her parçası başka bir yeri etkiliyor. Biz bu makası kapatmak için üç alternatif götürdük” şeklinde konuştu.

Alternatiflerin kamu maliyesi açısından da düşünüldüğünü belirten Tonbul “Hem ücretlinin ücretini düşürmeden hem de kamu maliyesini çok da zorlamadan bir formül bulmaya çalıştık ve üç formül götürdük. Her biriyle pazarlık yaparız. Bu alternatifte de istediğimiz rakam azalmıyor. Gidiş yolu değişiyor. Anlaşacağımızı da düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşme görüşmelerinde 750 talebin olduğunu belirten Tonbul, bu taleplerin ileriye dönük olduğunu vurguladı, “ Şöyle bir iddiamız var Memur-Sen olarak 5 veya 6 toplu sözleşme yaptığımız zaman 7. Toplu sözleşmede sadece maaş artışlarını konuşacağız çünkü diğer konular çözülmüş olacak. 20 milyona yakın insanı ilgilendiriyor bu görüşmeler. Sorunları çöze çöze sonuca ulaşmak lazım” şeklinde konuştu.