Memur-Sen Konfederasyonu tarafından Türkiye genelinde başlatılan“Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programlarının Muş ayağı, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda coşkuyla gerçekleştirildi.

Programan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, AK Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya,  Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Cemil Şentürk, Mehmet Reşit Gürbüz, Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Vekili Ayhan Aldagül, Memur-Sen Muş İl Temsilcisi Fehmi Kuzey Vural ve hizmet kollarına bağlı sendikaların şube başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.tonbulbitlis2Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,  “Hükümet Sisteminin bürokratik vesayetin altında kaldığını söyledi. Tonbul, “Mevcut sistemin vesayetten kurtulamaması bu sistem değişikliğini gerekli kıldı. Hızlı karar alınamıyor. İşler yürümüyor. Türkiye’nin ekonomide hamle yapabilmesi için bu sistem değişikliği şart. 16 Nisanda verilecek karar ile Cumhurbaşkanlığı sistemi bürokratik vesayeti ortadan kaldıracak. Hızlı karar alma sürecinin önü açılacak” dedi.tonbulbitlis1Geleceğimiz İçin Çalışmak Zorundayız

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'evet' çıkması durumunda Türkiye’nin önünün açılacağını söyleyen Tonbul, şöyle konuştu: '16 Nisan’dan sonra 7 Haziran'ı bir daha yaşamayacağız. Meclis’te benim ve milletin istediği yasalar çıkacak. Türkiye’nin her alanda önü açılacak. Şimdi bu vesayetin son kalıntıları da kalkıyor. Onun için 'evet' diyoruz. Bunda bizim bir menfaatimiz yok. Çocuklarımızın geleceği için istiyoruz. Hepimiz 16 Nisan'a kadar çalışmak zorundayız. Kendimiz için. Ne Sayın Cumhurbaşkanı için ne AK Parti için ne de vekil için. Geleceğimiz için ülkemizin geleceği için, ümmetin geleceği için çalışmak zorundayız.'

Bu Ülkeyi Hep Birlikte Kazandık

16 Nisan'a kadar ülkenin geleceği için çalışacaklarını söyleyen Tonbul, “Bu ülkeyi kazanırken Kürt, Türk, Alevi ve Sünni diye ayrılmadı. Çanakkale de hep birlikte bu topraklar için mücadele verdik. Kurutuluş savaşında manda ve himayeye karşı hep birlik dur dedik. Çünkü bu ülke bizim. Çünkü bizim imanımıza göre, ya dinde kardeşiz ya da yaradılışta eşitiz. Allah'a çok şükür ki biz dinde kardeşiz' diye konuştu.

tufanoglubitlisTufanoğlu: Özgür ve Güçlü Türkiye İçin Memur-Sen’i Büyütmeliyiz

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’da bir konuşma yaptı. Önümüzdeki süreçte çok önemli 3 dönem yaşanacağını ifade eden Tufanoğlu, “Birileri masada oturup kalırken, Sahada da masada da dişe diş, kora kor bir mücadele, yorgunluk ve alın teri bekliyor bizi” dedi.

28 Şubat dönemini hatırlatan Tufanoğlu, “28 Şubat sürecini Memur-Sen’siz geçiren ülkemizin halini unutmadan, Memur-Sen’in varlığı ile güzelleşen ülkemizde daha güzel günler bizi bekliyor. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz, diyorum. Bu bilinçle ‘Memur-Sen’e Davet’ seferberliği başlattık. Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır” diye konuştu.

Şimşek : Memur-Sen Her Dönem Sorumluluk Aldı

Programa katılan Ak Parti Muş  Milletvekili Mehmet Emin Şimşek de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Şimşek, Memur-Sen’in özellikle referandum sürecini siyasetin alanından çıkararak sivil topluma yaymasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Memur-Sen’in kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının  yanı sıra her dönem  ülke için aldığı sorumluluğun çok önemli olduğunu söyledi.

Asya: Gerçek Manada Söz Milletin Olacak

Programda konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Memur-Sen'e teşekkür etti. Halk oylaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Asya, '16 Nisan’da Türkiye’nin bir dönüm noktasından geçecek. 16 Nisan’dan sonra milletin egemenliği Allah’ın izniyle iyice pekişmiş olacak. Hep birlikte çalışarak, gayret ederek 16 Nisan’da noktayı koyacağız millet olarak. Yılmadan, usanmadan verilen mücadele bizi bu günlere getirdi. 16 Nisan’dan sonra hiç kimse milletin iradesine ipotek koyamayacak ve buna cesaret edemeyecek. Gerçek manada söz artık milletin olacak. 12 Eylül Anayasasının kalan izlerini de yok edecek. Sadece 12 Eylül değil, Adnan Menderes’i idama götüren 27 Mayıs’ın, 1961 Anayasasının antidemokratik izlerini de 16 Nisan’da inşallah sizin oylarınızla tamamen silmiş olacağız' diye konuştu.

bitlistonbulVural: Hakkın ve Haklının Yanında Yer Aldık

Muş Memur-Sen İl Temsilcisi Fehmi Kuzey Vural ise,  “Merkezine hak kavramını koyarak yola çıkan bu teşkilat kurulduğu günden bu güne kadar hep hakkın ve haklının yanında yer almış, zulüm kimden gelirse gelsin zalimin karşısında dik bir duruş sergilemiştir” dedi.

Memur-Sen’in Anadolu mayasıyla yoğrulduğunu belirten Vural, “Memur-Sen bu ülkenin hissiyatı, mozaiği ve çimentosu görevini üstlenmiştir. Ülkemizin başının sıkıştığı anlarda taşın altına elini uzatmayı bırakın vücudunu ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.