1 Ağustos’ta başlayan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri mutabakatsızlıkla sonuçlandı. Yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasında anlaşma sağlanamadı. 1 Ağustos’tan bu yana sürdürülen görüşmelerden bir sonuç çıkmadı ve süreç mutabakatsızlıkla sonuçlandı.

HAKEM HEYETİ KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR

Toplu sözleşmede yüksek hakem kurulu üyelikleri Cumhurbaşkanı tarafından belirlendi. Memur maaş zammına 4 gün için de karar verecekler.

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan 5. Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde yasal olarak belirlenen müzakere süresi tamamlandı.

Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında 20 günlük süre zarfında sözleşme konusunda mutabakat sağlanamadı.

Anlaşma için belirlenen sürenin sona ermesiyle toplu sözleşmede Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvuru aşamasına gelindi. 21-23 Ağustos tarihlerinde Hakem Kuruluna başvurulması gerekiyor. Başvuruyla devreye girecek Kurul, en geç ay sonuna kadar karar verecek ve bu karar bağlayıcı olacak.