Öğretmenlerimizin bir kısmı üniversitede mezun olduğu alanda görev alamamaktadır. Fizik, Kimya, Biyolojigibi mezunlar sınıf öğretmenliği yapıyor. Büyük kısmı mezuniyet alanına dönmesine rağmen bir kısmı hala mezuniyet alanın dışında görev alan bu  öğretmenlerin daha verimli olacakları mezuniyet alanına atanma taleplerinin yerine getirilmesi, öğretmenlerin verimini artıracaktır

 Mezuniyet alanı dışında çalışan öğretmenlerimiz büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Yaşadığı bu sorunlar ve uzman olmadığı alanda çalışması öğretmenleri yıpratmakta ve verimini düşürmektedir. Sorunlarını öğrencisine yansıtan öğretmenler değil de başarılı ve mutlu olacağı alanda çalışarak ve bu karakterini öğrencisine yansıtacak öğretmen profili dikkate alınmalıdır. Öğretmenlerimizin mezuniyet alanında görev alması Türk Eğitim Sistemine ve dolaysıyla geleceğimiz olan çocuklarımızın mutlu ve başarılı bir birey olmasına katkı sağlayacaktır.

          Geçtiğimiz günlerde Yetkili Sendika Başkanı Sayın Ali Yalçın ve Türk Eğitim Sen Başkanı Sayın   İsmail Koncuk, alan değişikliği konusunda MEB'in çalışmalarının olduğunu, çalışmalarda sona gelindiğini sosyal medyada paylaşmışlardır.

       Alan değişikliği kılavuzunun bir an önce yayımlanması ve alan değişikliğinin yönetmeliğe bağlı ve bütün normalar açılarak yapılması bütün paydaşlar için olumlu olacaktır.

Kamudanhaberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net