Eğitimde dijital dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her okula mobil takip sisteminin geleceğini belirtti.
  Okulların herhangi bir sınıfında akıllı tahtada neye dokunulduğunun datasının toplanacağını belirten Selçuk, özel okullar ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değindi.
Özel Okullar Konusu
  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından gerçekleştirilen açıklamada ülkenin bir süredir gündeminde olan özel okullar ile ilgili konular da yer aldı. Sayıları hızla artan özel okulların açılması için şartların getirilip getirilmeyeceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk, sürdürülebilirlik konusunda gerekli teminatın alınma şartının bulunacağını belirtti. Bu taslak üzerinde çalışıldığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı, özel okullardaki problemin eğitimsel değil finansal bir problem olduğunu vurguladı.
Eğitimde Dijital Dönüşüm
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mobil takip cihazı ile her okulun takip edileceğini belirtti. Dünyadaki dijital dönüşüme bağlı olarak hareket edileceğini açıklayan Selçuk, her okulun parmak izi gibi tekil olarak izlenmesinin sağlanacağını belirtti. Her okulun kendisi tarafından mobil olarak izlenebileceğini belirten Selçuk, mobil takipçi tarafından akıllı tahtada neye dokunulduğuna kadar her ayrıntıya hakim olunacağını vurguladı. Mobil takip sistemi ile okulun ayrıntılarına kadar girileceğini belirten bakan, sadece okulun fotoğrafının ya da MR’nın çekilmesinin faydasının olmadığını belirtti.
  Mobil uygulama konusunda pilotlamanın yapıldığını söyleyen Bakan Selçuk, öğretmen destek noktalarına da değindi. 922 noktada uzmanlar için anlık haberleşme imkanı sağlanarak kurulan noktalar, problemlerin anlık çözülmesini sağlayacak.
Anlık Müdahale İle Problem Çözme
   Anlık müdahale ile problem çözme konusuna değinen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hem yüz yüze eğitime hem de uzaktan eğitime değindi. Hizmet içi eğitimin nasıl yapılacağı, okulun finansman problemlerinin nasıl giderileceği, okulda öğrenciler tarafından nelerin tüketildiği gibi konular hakkında veri alınacak. Verilerin alınması ve problemlerin çözümünde dijitalleşme sağlanacak. Bu durum 2020 yılında daha da yaygınlaşacak.  İnternet bağımlılığı, cep telefonu bağımlılığı gibi konuları da değerlendiren Selçuk, bu konuları çözecek eğitim modelinin bulunup bulunmadığı sorusuna da yanıt verdi. Selçuk, çocuğun anne babası ile mutlu olması gerektiğini belirtti.