Partisinin Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un FETÖ ile ilgili açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantıs'nda emekli orgeneral İlker Bağbuğ'un FETÖ ile ilgili sözlerini sert dille eleştirdi ve TBMM'ye yönelik saygısızlığın karşılığında parlamenterlerin dava açması gerektiğini bildirdi.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamasının ilgili kısmı;

Türkiye'de sürekli tuzak kuran, bu yüce kurumu yıpratmaya çalışan bir grup var. Faşistin önde giden olan jakoben zihniyetin oyunuyla karşı karşıyayız. CHP, o dönem bu konuda doğru bir tutum sergilemiştir. Bu düzenleme ile AK Parti Grup Başkan vekilleriyle görüşen Kılıçdaroğlu'ydu. Bu düzenleme komisyondan ve genel kuruldan geçip kanunlaşmıştır. Düzenlemenin amacı darbelere zemin hazırlayan, hukukun işlemesinin önüne geçen, yanlış bir uygulamanın düzeltilmesidir. Suç işleyen kişinin asker kimliğinin ona ayrıcalık tanıması ne hukukta ne demokraside yeri olamaz. CHP'liler başta olmak üzere tüm Meclis'in desteklediğini görüyoruz. Bugün dönüp geriye baktığımızda Meclis'in doğru iş yaptığını görüyoruz. Ne yaptık, askeri mahkemeleri kaldırdık.