Andımız'la ilgili kararı değerlendiren Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bostan, 'Danıştay’ın aldığı karar doğru ve haklı bir karardır. Aksi olursa, FETÖ’nün uzantıları, FETÖ’nün kripto elemanları hala görev başında demektir' dedi.
2013 yılında kaldırılan öğrenci andının yeniden okullara dönmesi için dava açan Türk Eğitim-Sen dava ile ilgili Danıştay’ın aldığı kararı ve tepkileri ilk kez KRT’de değerlendirdi

Gün İzi programında Aslı Kurtuluş’a konuşan Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan Danıştay’ın aldığı öğrenci andı kararına tepki gösterenleri çok sert sözlerle eleştirdi.

Bostan, ‘’Herkesi aklına başına toplamasını, bu ülkede tekrar darbe olmasını arzu etmiyorsanız çocuklarımızın milli bilinçle milli şuurla şuurlandırmamız gerekir bu da en başta andımızla başlar’’ dedi.

Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın öğrenci andı ile ilgili alınan kararı ‘’Danıştay anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir’’ sözleri için “Böyle bir şeyi söylemek bu ülkede hukukun olmadığını ima etmek demektir. Yani kendi kafasına uygun kararlar çıkacağı zaman hukuka uygun, aykırı olunca hukuka aykırı, böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Bu tavır FETÖ’ye hizmet etmekten başka bir amaç taşımamaktadır.” Diyen Bostan “Açık ve net söylüyorum. Çünkü onların döneminde kaldırılmıştı, onların baskısı ile kaldırılmıştı. Açılım sürecinin doğurduğu baskı atmosferine kaynaklanan tavırdı. Bu süreç bitirilmiştir. FETÖ ile mücadele edilmektedir. Bu mücadele yapılırken bu tür akla mantığı uymayan açıklamalarda bulunmak doğru değildir’’ ifadelerini kullandı.

Bostan, ‘’Danıştay’ın aldığı karara doğru ve haklı bir karardır. Aksi olmaması lazım olursa şu anlam çıkar, demek ki FETÖ’nün uzantıları, FETÖ’nün kripto elemanları hala görev başındadır demektir. Bu konuda dikkatli olmak, ulu orta konuşmamak gerekir. Bu ülke sahipsiz değildir.’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağıran Bostan. ‘’Herkesi bu noktada duyarlı olmaya, milli şuura sahip çıkmaya, milli bilincin oluşmasına katkıda bulunmaya çağırıyorum. Milli Eğitim’in en baştaki görevi budur. Milli Eğitim bakanını, bakanlık personellerini göreve çağırıyoruz. Artık andımız okullarda okutulsun’’ ifadelerini kullandı.