Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB yetkilileri ile  yaptığı görüşmede Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin haftalık ders çizelgesinde yer alan “İşletmede Mesleki Eğitim” ve “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” derslerinin ücretlerinin ödenmesini talep etti. Türkiye’nin zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadığına dikkat çeken Geylan, alınan tedbirlerde vatandaşlarımızın alım gücünün korunmasının esas olması gerektiğine vurgu yaptı. Geylan, halen öğretmenlerimizin MEB’in uygulamaya geçirdiği uzaktan eğitim yoluyla öğrencilere hizmet ettiğini, meslek liselerimizin üstün gayretleriyle dezenfektan-maske-koruyucu malzeme ürettiğini söyleyerek; “herkes emin olsun ki, eğitime verilen zorunlu arada öğretmenler görevinin başındadır.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şunları belirtti: 

“Dün akşam ve bugün MEB üst düzey bürokratlarıyla yapmış olduğum görüşmelerde 28.03.2020 tarihli yazının revize edilerek “İşletmede Mesleki Eğitim” ve “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” derslerinin ücretlerinin de ödenmesi gerektiğini talep ettim. Bunun, devletimizin aldığı ekonomik tedbirlere de uygun olacağını özellikle vurguladım.

Türkiyemiz zor ve sıkıntılı bir süreci yaşamakta. İnşallah bu dönemi de Devlet ve millet elele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız.

Pek tabii ki ihtiyaç olduğunda toplumumuzun TÜM kesimleriyle birlikte eğitim çalışanları da ülkemiz için her türlü fedakarlığı sergilemekten imtina etmeyeceklerdir.

Devletimiz, ülkemizin içerisinde bulunduğu bu sıkıntılı ortamı en az tahribatla atlatabilmemiz için bir takım tedbirleri hayata geçiriyor. Özellikle ülke ekonomisinin korunması, vatandaşların alım gücünün korunarak yaşanacak muhtemel ekonomik sıkıntılardan olabildiğince az etkilenmesi için tedbirler alınıyor ve özellikle dar ve sabit gelirliler için alınacak daha başka tedbirler de vardır.

Alınan tedbirlerde vatandaşlarımızın alım gücünün korunabilmesi esas olmalıdır. Ki, alınan kimi tedbirlerin üretimi ve piyasadaki canlılığı koruma amaçlı olduğu görülmektedir.

Dolayısıyla bu açıdan değerlendirdiğimizde MEB’in önceki gün yayınladığı genelgenin bazı hususları bakımından revize edilmesi gereklidir.

Şöyle ki, MEB uzaktan eğitimin başladığı andan itibaren öğretmenlerimizin maaş karşılığı ve ek derslerinin ücretlerinin ödeneceği kararını vermiştir.

Dolayısıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgesinde yar alan ve bu eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerin işletmelerde yerine getirmiş oldukları İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM dersi ile haftalık ders programlarında yer alan ve öğretmenlerimiz tarafından yürütülen ÖĞRENCİ SOSYAL VE KİŞİLİK HİZMETLERİ de bu kapsamda değerlendirilmeli ve ücretleri ödenmelidir. Ki, ayrıca öğretmenlerimiz zaten içinde bulunduğumuz uzaktan eğitim sürecinde de bu hizmeti yürütmektedir.

Bu nedenle Bakanlığın yayınlamış olduğu 28/03/2020 tarihli bazı eğitim faaliyetlerinin durdurulması başlıklı yazısından eğitim kurumlarımızın haftalık ders programlarında yer alan İşletmede Mesleki Eğitim ve öğrenci sosyal ve kişilik hizmetlerinin çıkartılması gerekmektedir.

Halen öğretmenlerimiz MEB’in uygulamaya geçirdiği uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerine hizmet etmeye, meslek liselerimizin üstün gayretleriyle dezenfektan-maske-koruyucu malzeme üretmeye, VEFA grupları adı altında gönüllü öğretmenlerimizle yaşlılarımıza hizmet götürmeye devam ediyor.

Herkes emin olsun ki, eğitime verilen zorunlu arada öğretmenlerimiz görevinin başındadır ve çocuklarımızın eğitim sürecinin kesintiye uğramaması için gayret göstermektedir. Ve yine herkes emin olsun ki, eğitim çalışanları ülkemizin ihtiyaç duyduğu her zaman verilecek her sorumluluğu yerine getirecek ve her türlü fedakarlığı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sergileyecektir.”