Türk Eğitim-Sen 6. Olağan Merkez Genel Kurulu 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara Green Park Otel’de yapılıyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Kurulu’na Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, şube başkanları ve delegelerimiz katılıyor.

Genel Kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra divan seçimi yapıldı. Divana Türk Eğitim-Sen İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Remzi Özmen başkanlık ederken; Merkez Kadın Komisyonu Başkanı Firdes Işık ve Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Aytaç Coşan divan üyeliğine seçildi.

Aynı şeyleri terennüm ettiğiniz için bir aradasınız, tesadüfen burada değilsiniz.

Genel Kurulda, Genel Başkan İsmail Koncuk bir konuşma yaptı. Genel Başkanın duygu yüklü konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Genel Başkan İsmail Koncuk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Konuşmalarımda her zaman bu teşkilatı oluşturan insanların tesadüflerin bir araya getirdiği insanlar olmadığını söyledim. Buna yürekten inanıyorum, bu düşüncem değişmedi. Dolayısıyla konuşmalarımızı, olayları değerlendirmeyi, burada olma sebeplerimizi unutmadan yapacağız.

Biz neye inanıyoruz, biliyor musunuz? Biz, bu ülke için sizlerin ne kadar kıymetli olduğuna inanıyoruz. Sizin yüreğiniz, inançlarınız, hayata bakış açsınız sağlam. Siz bu nedenle kıymetli ve farklısınız. Aynı şeyleri terennüm ettiğiniz için bir aradasınız, tesadüfen burada değilsiniz. Dolayısıyla nefsimizi sökeceğiz, teşkilatımızın gelecekte de bu ülkede, bulunduğunuz ortamda söz sahibi olmaları için ne gerekiyorsa, o sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz. Dava adamı olmanın öneminden bahsediyoruz. İşte dava adamlığı böyle zamanlarda belli olur. Unutmayın, yıkandan dava adamı olmaz. Yapmak ise çok zordur. Biz dün de, bugün de, yarın da yapan olmaya namzettik.”

Bizi kimse ölümle korkutamaz. Bizim tek korkacağımız şey, bu teşkilata, namusumuza, şerefimize halel getirilmesidir. Şerefli insanlar ölümden korkar mı?

16 yılda bu teşkilata yaşatılmayan zorluk kalmadığını, buna rağmen gerek Türk Eğitim-Sen’in, gerekse Türkiye Kamu-Sen’in dimdik ayakta durduğunu belirten Koncuk,  “İnançlarımızı kaybetmediğimiz için dimdik durduk. Bizi yıkan tek şey inançlarımızı kaybetmek olur. Kudreti ne olursa olsun vallahi billahi bizi kimse yıkamaz. Ama inançlarımızı kaybettiğimizde yıkılırız, yok oluruz. Aslında inançlarımızı kaybettiğimizde yaşadığımız hayattan zevk alma duygusunu da kaybederiz. Biz önce kendimiz için inandık. Bize kimse şuna inanın diye silah çekmedi. Memleket, millet davasında o inandıklarımızın doğru olduğunu biliyoruz. Sendikacılığımızı da öyle yaptık. Korkmadık. Bizi kimse ölümle korkutamaz. Biz ölümden ne zaman korktuk? Bizim tek korkacağımız şey, bu teşkilata, namusumuza, şerefimize halel getirilmesidir. Şerefli insanlar ölümden korkar mı?” diye konuştu.

Bugün geldiğimiz noktada genel başkanlığı bırakma kararı verdim. Bu kararı, teşkilatımıza hayırlı olacağına inandığım için verdim.

Genel başkanlığı bıraktığını da açıklayan Koncuk, şunları kaydetti: “Bugün geldiğimiz noktada genel başkanlığı bırakma kararı verdim. Bu kararı, teşkilatımıza hayırlı olacağına inandığım için verdim. Böyle olması gerekiyordu. Bu minvalde yolumuza devam edeceğiz. Ben hepinizden şunu istirham ediyorum: Bu anlattığım feraseti herkes göstermelidir. Bu feraseti gösteremeyen adam dava adamı olamaz, bizden olamaz. Bulanık suda balık avlama arzusunda olanlar bizden olamaz. Bu sebeple sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Ben sizin gibi insanların sevgisini kazandığım için çok mutluyum. Bu sevgi parayla değişmez. Arkadaşlarımın, dostlarımın yaklaşımları gurur verdi bana.

Şimdi ne yapacağız? Genel başkanlığı bıraktım. Bu işi tüm arkadaşlarımın çok iyi yapacağına inanıyorum. Tabi şunu da söylemek istiyorum: Benim adayım Talip Geylan’dır. Genel başkan adayı olarak Talip Geylan kardeşimin bu işi çok iyi yapacağına samimiyetle inanıyorum. Talip Geylan ile 14 yıldır beraberiz. Muteber ve mutebet olmak diye tabir vardır. Talip Geylan muteber ve mutebet bir adamdır. Ona namusunuzla güvenebilirsiniz. Ben inanmadığım bir şeyi söylemem. Ahlaklı, ihlaslı, inançlı, bilgisi, donanımı üst düzeydedir. Talip Geylan’ın çıkaracağı listedeki arkadaşımla da çok değerlidir. Genel Basın ve Dış İlişkiler Sekreterimiz Sami Özdemir listede yer almamıştır. Sami Bey de bizim kıymetli bir kardeşimizdir.

Talip Geylan’ın listesine destek vermenizi istiyorum. Ben her zaman yanlarında olacağıma şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum. Bu teşkilatın bugünlere nasıl geldiğini çok iyi biliriz. Bu kolay bir mücadele değildir. Bizim içimizde kötü adam olmaz, barınmaz. Olayları farklı değerlendiren ya da yaklaşımı farklı olan arkadaşlarımız olabilir. Biz robot muyuz? Elbette farklılıklar olacaktır.”

Hayal ettiği birçok şeyi yaptığını söyleyen Koncuk, “Yapamadıklarım da elbette var. Yapamadıklarımızı da inşallah bizden sonrakiler yapar. O hazzı ben yaşadım. Daha ne olsun. Sizin gibi kardeşlerim, dostlarım var. Bu çok büyük bir kazançtır. Ben mutluyum, huzurluyum, emin olun bunu yüreğimin tüm hücreleriyle hissederek söylüyorum. Allah yolumuzu açık etsin” diye konuştu.

Genel Başkan konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in, Zindandan Mehmed'e Mektup adlı şiirinin son mısrasını okuyarak tamamladı.

 

Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte!

Ölsek de sevinin, eve dönsek de!

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!

Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

Sevilin Mehmed’im başları yüksekte.

Genel Başkan İsmail Koncuk’un ardından kürsüye Türk Eğitim-Sen Genel Başkan adayı Talip Geylan geldi.

Bu ocak, daha yedi yaşındayken VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN yeminiyle hamuru mayalanmış olan TÜRKİYE SEVDALILARININ yuvasıdır.

Talip Geylan konuşmasına, “6. Olağan Genel Kurulumuzun; gözbebeğimiz teşkilatımıza, geleceğimizin mimarı eğitim camiasına, Türk ve İslam coğrafyasının umudu Cennet Türkiye’mizin kutlu yarınlarına hayırlar getirmesini niyaz ediyorum” diyerek başladı.

Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Türk Eğitim-Sen’in ortaya koyduğu mukaddes hak mücadelesiyle, bugün artık sevmeyenlerimizin dahi imrenerek takip ettiği gerçek bir sendika olduğunu söyleyen Geylan,

“Bütün eğitim çalışanları biliyor ve güveniyor ki;

Türk Eğitim-Sen cesur bir sendikadır.

Eğitim çalışanlarının hak ve kazanımları söz konusu olduğunda;

Herkes sussa bile Türk Eğitim-Sen susmaz.

Herkes çekinse bile Türk Eğitim-Sen asla geri durmaz.

Herkes bir zelil hesabın peşinde yuvarlansa dahi Türk Eğitim-Sen cesaretle şaha kalkar.

Evet, eğitim çalışanları biliyor ki; Türk Eğitim-Sen adam gibi sendikadır!

Büyük bir sendikayız..;

Mücadele azmimizle, cesaretimizle, köklü geleneğimiz ve kutsal ülkülerimizle çok büyük bir sendikayız!

Tabii ki sadece bir sendika değiliz.” dedi.

Türk Eğitim-Sen’in aynı zamanda milli bir sivil toplum kuruluşu olarak bu mübarek vatanın en önemli taşıyıcı kolonu olduğunu kaydeden Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ocak, daha yedi yaşındayken VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN yeminiyle hamuru mayalanmış olan TÜRKİYE SEVDALILARININ yuvasıdır. Bu ailenin her bir ferdi, memleket ve millet sözkonusu olduğunda, BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ şuuruyla hayatını anlamlandıran yiğitlik timsalidir.

Eğitim çalışanları bize güveniyor.

Türk milleti bize güveniyor.

Sendikamızın kurulduğundan bugüne kadar, bize olan bu güvenin mimarı olan gelmiş geçmiş bütün emektarlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Kişiliği, mücadele azmi ve sendikal performansıyla Türk memur sendikacılığının rol modeli olan sayın Genel Başkanım İsmail Koncuk’a hassaten teşekkür ediyorum.

Genel Başkan İsmail Koncuk’un, kendine güvenenleri hiç yanıltmadığını, başını hiç öne eğdirmediğini, TÜH/KEŞKE dedirtmediğini de belirten Geylan şunları kaydetti: “Ve özellikle kişiliği, mücadele azmi ve sendikal performansıyla Türk memur sendikacılığının rol modeli olan sayın Genel Başkanım İsmail Koncuk’a hassaten teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır sendikamızda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Ancak şunu samimiyet ve memnuniyetle ifade ediyorum ki, sayın Genel Başkanımla sürdürdüğüm 12 yıllık yol arkadaşlığım, hem sendikal hem de kişisel anlamda birikimlerime çok önemli değer katmıştır.

İsmail Koncuk; kendine güvenenleri hiç yanıltmadı, başını hiç öne eğdirmedi, TÜH/KEŞKE dedirtmedi. Onunla yol yürüyenleri hiç pişman etmedi. Biz ondan razıyız. Rabbim de ondan razı olsun” dedi.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Köklü geleneğimizden aldığımız güçle umutlu bir geleceğe hep beraber yürüyeceğiz. Ne yapacaksak beraber yapacağız. Çünkü biliyoruz ki; sendikacılık bir takım oyunudur. Birlikte başaracağız.

Teşkilatımızın en üst yetkili organı olan Merkez Genel Kurulumuzun kıymetli Delegelerinin sendikamızın geleceği için en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Bu kararın birlik, beraberlik ve mücadele azmimize yeni bir soluk katacağı duasıyla saygılarımı sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunması, görüşülmesi ve ibrası gerçekleştirildi. Daha sonra Mali Raporun ve Tahmini Bütçenin okunması, görüşülmesi ve kabulü;  Merkez Denetleme ve Disiplin Kurulu Raporunun okunması, görüşülmesi, tüzük maddelerinin görüşülmesi ve bazı konularda genel merkeze yetki verilmesinin görüşülmesine geçildi. 

Kaynak: Koncuk ve Geylan Hem Birbirlerini, Hem Delegeleri Böyle Kucakladı