On binlerce tweetin atıldığı #4BliyeKadro başlığı altında sözleşmeli çalışanlar mağduriyetlerini dile getirdi, kadroya geçirilmek istediklerini söyledi.

#4BliyeKadro hashtag çalışması ile 4/B’lilerin sesi olan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan,  “Aynı işi yapan çalışanlar farklı statülere tabi bırakılamaz. #4BliyeKadro verilmesi adaletin gereğidir. Hükümet bu haklı talebe kör bakmamalı, sağır durmamalıdır.

Eş durumu tayin hakkından dahi mahrum bırakılan meslektaşlarımızın feryadına ortak oluyoruz. 24 Haziran seçimine giderken #4BliyeKadro talebimizde ısrarcıyız.

Türk Eğitim Sen olarak imza kampanyası başlattık. #4BliyeKadro talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Ya alacağız, ya alacağız!” dedi.

Twitter’da saat 21:00’da Genel Başkanımız Talip Geylan’ın başlattığı hashtag çalışması TT olarak gündeme yerleşti.

İşte twitlerden bazı şöyledir:

“#4BliyeKadro Tüm kamu çalışanları kadrolu olmalıdır. Devletin memuruna devletin kadrosu yakışanıdır.

Ya kadro ya da kadro #4BliyeKadro.

Öğretmenlik bir kariyer ve uzmanlık mesleğidir. Sözleşmelisi, ücretlisi olmaz #4BliyeKadro istiyoruz.

Tam zamanı #4BliyeKadro.

Unutmayacağız... Unutturmayacağız... #4BliyeKadro verilene kadar haykırmaya devam edeceğiz. Susmayacağız.

#4BliyeKadro Çalışanları bölen, iş güvencesiz bir çalıştırma yöntemi olan, öğretmenlerin itibarını yerle yeksan eden, çalışma barışını bozan sözleşmeliliğe hayır.

Aynı okullardan mezun olan, aynı sınavlarda başarılı olan, aynı dersi veren öğretmenlerin farklı farklı istihdam edilmesi, farklı özlük haklarına sahip olması bir zulümdür. Zulmün sona ermesi için #4BliyeKadro

#4BliyeKadro Tayin hakkı, eğitim hakkı, görevde yükselme vb. haklardan mahrum olan sözleşmeli köleliğin bitmesi yerine kadro gelsin.

Sözleşmeliler özlük hakları, mali ve sosyal açısından birçok hak gaspına maruz kalıyor. Bu nedenle #4BliyeKadro

Öğretmenlerin, öğretmenler odasında farklı istihdam türleri ile bölük pörçük edilmemesi için #4BliyeKadro

Türk Eğitim Sen olarak #4BliyeKadro talebimizi imza kampanyası ile bir kere daha dile getirdik. Tüm eğitim çalışanlarının desteğini bekliyoruz. Dün başardık kadroyu aldık. Bugün neden olmasın?

Öğretmenlik süreklilik isteyen kutsal bir meslektir #4BliyeKadro

Aynı işi yapan çalışanların çalışma şartları ve özlük hakları arasında farklılık kabul edilemez #4BliyeKadro verilmeli ve bu ayrım son bulmalıdır

En temel haklarını, sağlık özrü ve aile birliği vermeden adeta köle muamelesi yapılan #4BliyeKadro verilerek kölelik sistemi bitirilmelidir.

Öğretmen istihdamında zorluk çekilen yerlerde istihdamı artırmanın yolu ekonomik teşviktir.Sırf insanları çakılı tutmak için sözleşmeli istihdama gitmek çözüm olamaz.O yüzden #4BliyeKadro verilsin istiyoruz.

Ucube ve kölelik sitemine hayır #4BliyeKadro

Öğretmenim onurunu istiyor #4BliyeKadro

İş güvencesi için #4BliyeKadro