Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, 2-7 Ocak 2019 tarihlerinde mazeret tayin başvurularını alacak. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli öğretmenlerimize de başvuru hakkı verilmesi talebimizi güçlü şekilde dile getirmek için 25.12.2018 tarihinde twitter’da gündem çalışması gerçekleştirdi.

#SözleşmeliÖğretmeneTayinHakkı etiketi ile başlatılan çalışmaya destek büyüktü. Sözleşmeli öğretmenler binlerce twit atarak, tıpkı kadrolu öğretmenler gibi sözleşmeli öğretmenlere de tayin hakkı verilerek, ailelerinin parçalanmamasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan attığı twitlerde şu ifadelere yer verdi: “Sözleşmeli öğretmenler üvey evlat değildir. Kadrolu öğretmenlerimiz gibi #SözleşmeliÖğretmeneTayinHakkı verilmeli aileler birleştirilmelidir.

Aile birliğini sağlamak Devletin Anayasal yükümlülüğüdür. Milli Eğitim Bakanlığı artık #SözleşmeliÖğretmeneTayinHakkı tanımalı ve Anayasa ihlalini sonlandırmalıdır.

Eşinden ya da çocuğundan ayrı çalışmak zorunda bırakılan bir öğretmenden ne kadar verim alabilirsiniz? Artık yeter! #SözleşmeliÖğretmeneTayinHakkı verilmeli, öğretmenlerimiz huzurlu kılınmalıdır.

Huzurlu öğretmen, verimli eğitim demektir. Milli Eğitim Bakanlığı artık meslektaşlarımızın dramına kör bakmamalı, sağır durmamalıdır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir an önce #SözleşmeliÖğretmeneTayinHakkıverilmesini sağlamalı, eş ve çocukları birleştirmelidir.”