Türk Eğitim-Sen’in 9 Nolu şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu seçimleri oy pusulalarının tüzüğe aykırı hazırlanması nedeniyle iptal edildi. 
 
Tepki çeken icraatlarıyla Türk Eğitim-Sen üyelerini çileden çıkartan Enver Demir’in kurnazca hazırlattığı oy pusulaları nedeniyle seçim seçim hakimince geçersiz sayıldı.
 
SEÇİM PUSULASINDA ALDATMACA
 
Türk Eğitim-Sen’in 9 Nolu şubesinin 3. Olağan Genel Kurulu seçimleri kayıtlı 135 delegeden 130'unun oy kullanmasıyla saat 17:00’de bitti. 
 
Hazırlanan seçim pusulalarındaki aldatmacayı fark edenler öğretmenler duruma tepki göstererek tepki gösterdi. 
 
Divan başkanı, oy pusulalarında sorun olmadığını ve her yere işaret koyulabileceğini söyledikten bir müddet sonra çark ederek işaret konulamayacağını söyledi. Böyle olunca kafalar iyice karıştı.  
 
İki adayın da listesinin ayrı kağıtlarda  olması gereken listesi öğretmenlerimizin aklıyla dalga geçercesine tek kağıda basıldı. Böylece oyların geçersin sayılması amaçlandı. Kamera kayıtlarına bakıldığında ise divan başkanının neler yaptığı ve bütün gerçekler ortaya çıkıyor. 
 
ARZU ERDEM DE İTİRAZ ETTİ
 
Baskan adayı Kemal Yılmaz, MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem ve delegeler tüzüğe aykırı hazırlanan pusulalar nedeniyle seçimin iptalini istedi. 
 
Başvuruyu inceleyen sandık kurulu seçim hakimine bilgi vererek inceleme yapmasın istedi. Hakimin yaptığı inceleme sonrası seçimin iptal edildigini ilan etti. 
 
'KİMSE BENDEN SEÇİMİ ALAMAZ'
 
Delegelerin çoğuyla görüşme tenezzülünde bile bulunmayan aday şube başkanı Enver Demir’in “Buranın tüzüğünü ben yazdım. Benden kimse seçim alamaz” diye konuşmasının nedeni de böylece ortaya çıkmış oldu. 
 
Ayrıkağıtlarda olması gereken aday oy pusulası aynı kağıda basılarak delegeler yanıltılmak istendi. 
 
DEMİR'İN KARDEŞİ SİLAHLA OTELE GELİYOR
 
Cuma günü akşamı Enver Demir'in kardeşinin seçimin yapılacağı otele silahla geldiği otelin kameralarına yansıyor. Burada otel müdürüyle görüşen kardeş Demir “Seçimde burada bir olay çıkarsa siz otel müşterilerinizin güvenliğini alın” diyerek imalı bir konuşma gerçekleştiriyor. 
 
Otelmüdürü ise paniğe kapılarak “Otelde olay mı çıkacak? O zaman seçim burada yapılmasın” diyor. Bunun üzerine Enver Demir’in ekibi sendika üyelerine mesaj atarak seçimlerin iptal edildiğini iletiyor. 
 
ARZU ERDEM DEVREDE
 
Otel yönetimi ile görüşen MHP İstanbul milletvekili Arzu Erdem, devletin gerekliği güvenliği alacağını ve kongrenin iptalinin Türk Eğitim-Sen camiasına zarar vereceğini söyleyerek otel yönetimini ikna ediyor.
 
Kongreyi iptal ettirebilmek için elinden geleni yapan Enver Demir kayıp etme korkusuyla bu kez de seçim pusulalarında üçkağıta başvuruyor. 
 
TEPKİ ÇIĞ GİBİ
 
Türk Eğitim-Sen 9 Nolu şube başkanı Enver Demir’in şark kurnazlığı ile hazırlattığı yanıltıcı pusulalar nedeniyle seçimin iptal edilmesine sosyal medyadan da tepkiler gecikmedi. 
 
Türk Eğitim Sen'in 22 senedir başkanı olmasına rağmen sendikayı çiftlik gibi kullanan Demir, sendika üyelerinin sorunlarıyla ilgilenmediği için üyeler tarafından zaman zaman da şiddetle eleştiriliyordu.
 
Yaptığı son icraatla herkesin tepkisi çeken Enver Demir’in aday olmamasının hareket edına daha hayırlı olacağı düşüncesi teşkilatlara hakim.

Kaynak: Orhunhaber