17 Ekim tarihinde yapmış olduğum “Düzmece Mülakatta Terör Destekçisine 100 Puan” konulu basın açıklamama, geçtiğimiz günlerde  Eğitim-Bir-Sen İst.5 Nolu Şube Başkanı Celal DEMİRCİ cevap niteliğinde bir yazı yazmış DEMİRCİ, açıklamasında şöyle diyor;
  
     “Sayın Enver Demir, Hukukun temel prensiplerinden masumiyet karinesi uyarınca suç kesinleşmediği sürece kimse hükümlü sıfatıyla değerlendirilemez ve bir kişinin masum olduğunu kanıtlanmasına gerek yoktur; kişinin suçluluğunun kanıtlanamamış olması yeterlidir. Hüküm giymemiş kimse suçlu sayılamaz veya suçlu olarak lanse edilemez. Hukukun ve insan olmanın en önemli prensiplerinden birini hiçe sayarak soruşturmanın sonuçlanmasını beklemeden mal bulmuş mağribi gibi fırsat bu fırsattır ilkesiyle bu iki arkadaşımızı ve bu arkadaşlarımız üzerinden Eğitim-Bir Sen camiasını, daha da ileri giderek Millî Eğitim camiasını basın yoluyla kamuoyu önünde mahkûm edip yargısız infaz gerçekleştirdiniz. Bizler arkadaşlarımızın masumiyetine inanmakla birlikte kamuoyuna açıklama yapmak için soruşturmaların sonuçlanmasını bekledik”
 
      Ve devamla,  anılan iki kişi hakkında yapılan adli-idari soruşturmada suç unsuruna raslanmadığını ve dolayısıyla benim itibar suıkastı yaptığımı ve bu suçlamalar dolayısıyla, adı geçen şahıslardan, Eğitim Bir Sen ve Eğitim camiasından özür dilememi aksi halde beni müfteri ilan edeceklerini  belirtmişler .

      Öncelikle, 3-4 gündür “Enver DEMİR bir açıklama bile yapamadı ” söylemleri kulağıma kadar geldiği halde, açıklama yapmamamı suçluluk psikolojisi ile bağdaştıranlar ve ellerini ovuşturanlar bilsinler ki bir yandan 44 vatan evladının kalleşçe yapılan bir saldırıda şehit edildiği, şehitlerimizin acısının yaşandığı, diğer yandan da Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesinin Türk-İslam alemi için hayırlı olmasının dilendiği bu günlerde dünyalık işlerle uğraşmanın zamanı değil gerekçesi ile açıklamamı bugüne bıraktım.

    Bu vesile ile görevi başında vatan, bayrak aşkına şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Pazar  gecesi idrak etmiş olduğumuz Mevlid Kandilinin de Türk İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
      KANUN TAMAM DA YA KAMU VİCDANI

     Öncelikle adli ve idari soruşturmalar nasıl sonuçlandı, soruşturmayı yürüten kişiler nasıl bu sonuca vardı bilmiyorum ama öyle karineler vardır ki ister adli, ister idari yönden aklanın hiçbir işe yaramaz. “Gerçek Karine” Kamu Vicdanında gizlidir. Adli, İdari soruşturma tamam da, bu konu  kamu vicdanında temizlendi mi acaba?
 
       İTİBAR SUIKASTİNİ KİM YAPMIŞ? MÜFTERİ KİM?

     Şimdi başta Celal DEMİRCİ ve benim özür dilememi bekleyen tüm Eğitim Bir-Sen lilere soruyor, Eğitim Camiasının da dikkatine sunuyorum. 
 
      Adı geçen iki okul Müdürü hakkında, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “terör örgütü PKK lehine propaganda yaptıkları” iddiasıyla soruşturma açılmış mıdır, açılmamış mıdır?
    
     Yürütülen soruşturmada, her iki okul müdürünün de Sosyal Medya hesapları üzerinden “… sözde Kürdistan devletinin varlığını gösteren bir haritanın paylaşıldığı “ ve yine “ … PKK nın amaçları doğrultusunda güvenlik kuvvetlerinin operasyonlarına yönelik eleştiriler getirdiği …” gibi paylaşımlara ait ekran görüntüleri yer almış mıdır, almamış mıdır?
  
     Silivri Cumhuriyet Savcılığınca söz konusu dosya yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet  Başsavcılığına gönderilmiştir. Silivri C.Başsavcılığı yetkisizlik kararında her iki şüphelinin de  “… atılı eyleme uyan 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet suçunu işledikleri anlaşılmıştır …” Cümlesine yer vermiş midir, vermemiş midir?
  
     Terör örgütü destekçisi HDP’nin çağrısı ile  başlayan ve 50 kişinin öldüğü 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili Harun Kazancı’nın; “Sen insanların evine barkına top yağdırılmasından rahatsız olmuyorsun da insanların bunu protesto etmesinden rahatsız oluyorsan belli ki olaya bir Müslüman olarak bakmıyorsun.” diyen paylaşımını doğru buluyor musunuz?
   
    Adı geçen kişilerin,” Helbest,Çirok U Destanen Kurdi”  adlı, aleni bölücülük ve PKK propagandası yapan İnternet sitesinin beğenenleri arasında bulunmalarını uygun görüyor musunuz?
  
     Geçen sene terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesi ile Türksat' tan çıkarılan, bu sene 4 Ekim 2016 tarihinde RTÜK tarafından kapısına kilit vurulan yani kapatılan İMÇ TV’yi sosyal medya hesabında beğenen ve paylaşımlarını paylaşan bir kişi terör örgütü destekçisi olur mu?
Cevabınız EVET ise kusura bakmayın özür dilemesi gereken ben değil, sizsiniz! Cevabınız HAYIR ise, yani terör örgütünün propagandasını yapan İMÇ TV’yi beğenmek ve yukarıda saydığım fiiller, sizin için bir şey ifade etmiyorsa ben sizlerden ÖZÜR DİLİYORUM ve İMÇ TV hayranları olarak sizleri kapatılan televizyonun tekrar açılması için yetkililere başvuru yapmaya davet ediyorum.
 
     BUNLAR YETERLİ KARİNE DEĞİLSE!
    
    Sn.DEMİRCİ, belli ki yukarıda bahsettiğim konular sizin için yeterli karine değil, o zaman devam edelim…
 
     Savunmasını yaptığınız  arkadaşlarınızdan, Bünyamin KURT’un, 29.03.1997 tarihinde Ağrı Eleşkirt te “Yaşasın şeriat, kahrolsun laiklik, şeriat canımız feda olsun kanımız, Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganlarını attığı ve halkı sınıf, ırk, din, mezhep ve bölge farkı göstererek kin ve düşmanlığı tahrik etmekten de Malatya DGM tarafından 10 ay hapis ve 716.666 TL.para cezasıyla cezalandırıldığı,
    Aynı kişinin, 09.03.1999 tarihinde üzerinde yasaklanmış yayın olan     “Kürdistan Filozof” adlı kitap bulunduğu için Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay hafif hapis cezası ve para cezasına da çarptırıldığını herhalde biliyorsunuz.


      CEVAP VER DEMİRCİ…
   
     Şimdi, Sayın Celal DEMİRCİ herhalde buna kaçamak cevap vermezsiniz. İşte size, tam istediğiniz gibi şahitli-ispatlı 2 mahkeme kaydı. Bu kararlar sizce yeterli karineler midir?  Ayrıca; Tüm Eğitim camiası sizin de, bu iki okul müdürünün yaptığı gibi paylaşımlar yapıp yapmayacağınızı ve İMÇ TV’yi sosyal medya hesabından beğenmeyi meşru görüp görmediğinizin cevabını bekliyor.
 
    Ben size tekrar soruyorum;  sendika olarak, bu ve benzer durumda olan yüzlerce, hatta binlerce kişiyi hak-hukuk-adalet-liyakat demeden kurumların başına getirdiniz ve ülkede eğitimin dibe vurmasına önayak oldunuz, bu durumdan memnun musunuz ve  gerçekten vicdanınız rahat mı?

    Diğer yandan TCK’ya göre birisine iftira atmak suçtur. Bu dediklerim iftira ise şahsımı dava etmenizi istiyorum.İstiyorum ki, bütün bunların devlet memuru için suç olup olmadığını mahkeme heyetine bir kez de beraber soralım.
 
 
Enver DEMİR                                       
Türk Eğitim-Sen
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk.

Kaynak:Kamudan.com