Liselere geçişte TEOG'un yerine getirilen yeni sınav sistemi LGS (Liselere Geçiş Sınavı)'nin sonuçları açıklandı ancak tartışmalar da beraberinde geldi. Binlerce öğrencinin açıkta kaldığını belirten Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman'ın yaptığı yazılı açıklamada verdiği bir rakamsal veri, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'i açıklama yapmaya itti. T

ÜİK verileri dikkate alındığında Düzce’nin başarı sıralamasını Temel Eğitim ile Orta Öğretim puan ortalamalarına göre 65 olarak açıklayan Şişman, 'Çevremizde bulunan illere bakıldığında utanç verici olduğu görülmektedir.' ifadesini kullanmıştı. Bu rakamın doğru bir rakam olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 5 yıldır iller arasında çekişme yaşanmaması için başarı sıralamasına yönelik açıklama yapmadığına dikkat çekti.

Düzce'nin geçtiğimiz yıl yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığını daha önceki açıklamalarında da vurguladığını söyleyen Yiğit, 'Son 5 yıldır illerin başarı sıralamasına ilişkin bir bilgi verilmezken, söz konusu açıklamada verilen rakam kesinlikle yanlış bir bilgidir.

Düzce 2017 TEOG'da da başarısını göstermiştir. Aynı şekilde son sınav olan LGS'de de Düzce Fen Lisesi ilk kez Bolu Fen Lisesi'nin 15 puan üzerine çıkma başarısı göstermiştir. Halkımızın üzerinde yanlış bir algı oluşmasına neden olan bu tür açıklamara itibar edilmemesini istiyoruz.'

Yiğit ayrıca şunları kaydetti: 'Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2017 TEOG ders ortalamaları yayınlanmış bunun dışında il başarı sıralaması şeklinde bir veri yayınlanmamıştır.

Ders ortalamalarina göre 1. TEOG'da Türkiye ortalaması 58.60 iken Düzce 59.18 puan almış, 2.TEOG'da ise Türkiye ortalaması 67.56 iken Düzce 68.12 puan almıştır. 2018 LGS sınavına ilişkin henüz yayınlanan bir veri yoktur.' dedi

Düzce’nin LGS’deki başarı sıralamasını 65 olarak açıklayan ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’ten tepki gören Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman’dan zeytin dalı… Yiğit’in ‘Bu yılki veri açıklanmadı, kamuoyunu yanıltıyor!’ suçlamasında bulunduğu Şişman, sözlerinin asıl muhatabının Yiğit değil, Düzce eğitiminde her türlü dolabı çeviren sarı sendikacılar ve il milli eğitim müdürlüğündeki uzantıları olduğunu belirtti.

Düzce’nin başarı sıralamasına ilişkin veri paylaşarak, “Çevre illerle kıyaslandığında 65. sırada olmamız utanç vericidir.” ifadesini kullanan Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit'ten tepki görünce yeni bir açıklama yayımladı.Şişman yazılı açıklamasında, Düzce’nin eğitimdeki başarısızlığında asıl sorumlunun İl Müdürü Yiğit olmadığını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, şunları kaydetti: “Yapmış olduğumuz basın açıklaması sonucu, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Yiğit'in ilimiz eğitimi noktasında bizimle aynı kaygıları taşıması bizleri mutlu etmiştir. Göreve başladığından bu yana öncülüğünü yaptığı projelerle de eğitimde ilerleme kaydettiğimiz yadsınamaz.

Ancak sözlerimizin asıl muhatabı olan ve yıllardır Düzce eğitiminde her türlü dolabı çeviren sarı sendikacılardan ve il milli eğitim müdürlüğündeki uzantılarından hala sorumluluk noktasında bir katkı ve açıklama bulunmamaktadır. Düzce eğitimindeki sorunların asıl müsebbipleri maalesef hala aktif olarak görevlerine devam etmektedir. Serzenişimiz bu noktadadır.”

Düzce Manşet