TES 1 A/o 7(7 Şube, televizyonda yayınlanan bazı programların toplumun vicdani ve ahlaki değerlerini olumsuz etkilediğini ve bu programlara yönelik toplu şekilde 11 Mart Cuma akşamına kadar Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne, daha sonrada RTÜK'e iletilmek üzere dilekçe gönderileceğini duyurdu.

Türk Eğitim-Sen(TES) 1 No Tu Şube İzmit İlçe Başkan Vekili Yasemin Tüysüz sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirerek televizyonda yer alan bazı programların toplumun vicdani ve ahlaki değerlerini olumsuz bir şekilde etkilendiğini ve programların yayından kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasında Tüysüz'ün yanı sıra Türk Eğitim Sen 1 No Tu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Özlem Gür ve sendika üyeleri katılım gösterdi.

RTÜK'E İLETİLECEK

Televizyonda yayınlanan bu programlara yönelik dilekçe kampanyası başlatıldığını belirten Tüysüz, 'Genel merkezimiz tarafından kadın çalışanlara yönelik dilekçe kampanyası başlatılmıştır. Şubelerde toplanan dilekçeler toplu şekilde 11 Mart 2017 Cuma akşamına kadar Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne, daha sonrada RTÜK'e iletilmek üzere gönderilecektir' dedi. Ayrıca açıklama sonrasında ilk dilekçeyi Türk Eğitim Sen 1 No Tu Şube Başkanı Yaşar Şanlı imzaladı.

TES'IN ŞİKAYETÇİ OLDUĞU PROGRAMLAR

Kanal D Kısmetse Olur (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), ATV Esra Erol'da (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), Star TV Zuhal Topal'la (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), Star TV Anne (şiddet ve çocuk istismarı), Show TV Evleneceksen Gel (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki). Show TV Gelin Evi (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), Fox TV Gardırop Savaşçıları (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), TV 8 İşte Benim Stilim (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki) TV 8 Göz 6 (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), Flash TV Dest-i İzdivaç (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), ATV Kırgın Çiçekler, Fox TV Kalbimdeki Deniz (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki, şiddet), Show TV İçerde (argo ve şiddet), A9 Adnan Oktar (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki), ATV Gözüm Sende (çocuk ve genç gelişimine olumsuz etki).

Basın açıklamasında TES 1 No'lu Şube İzmit İlçe Başkan Vekili Yasemin Tüysüz'ün yanı sıra, Şube Başkanı Yaşar Şanlı ve İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Özlem Gür yer aldı.

 Kerim ÇELİK/ Mavi Kocaeli