Danıştay 12. Dairesi esastan verdiği kararla; 2015 ve 2016 yıllarında DSİ Genel Müdürlüğünce mülakat ile göreve başlatılan yüzlerce mühendisin atamasının dayanağı olan 'Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin ek 8. maddesi' ile 'DSİ Genel Müdürlüğü Mühendis Atama Yönetmeliğinin' sözlü sınav ile ilgili tüm hükümlerini esastan iptal etti.

 

Danıştay'ın verdiği iptal kararına göre, DSİ ve benzer kurumlar B gurubu ünvanlar olan memur, mühendis ve benzer unvanlara alacakları personeli sadece merkezi KPSS puan üstünlüğü ile almak zorundadır. Ayrıca sözlü veya uygulamalı sınav yapamazlar.

 

 

KONCUK: TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR

 

Danıştay'ın verdiği karara ilişkin bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 'Türkiye bir hukuk devletidir. Ben istediğimi yaparım anlayışıyla hareket edemezsiniz' dedi. Koncuk, 'Konfederasyonumuza bağlı Türk Enerji-Sen'in mülakat ile göreve başlatılan mühendis atamalarının iptali yönünde Danıştay'a açtığı davada karar açıklanmış ve mahkeme uygulamanın iptaline karar vermiştir.

 

Esastan sonuçlanan dava ile birlikte mahkeme bu konuda izlenen yolun yanlış olduğuna hükmetmiş ve hak ve adalet galip gelmiştir.

 

Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman ve her platformda liyakatsiz atamalara karşı olduğumuzu dile getirdik. Mülakatın emek ve alın terini hiçe sayan bir anlayış olduğunu sadece benim adamım mantıcının bir ürünü olduğunu defalarca ifade ettik.

 

Yüce mahkeme verdiği bu kararlar Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu bir kez daha göstermiştir.

 

Danıştay'ın verdiği bu kararlar birlikte dava artık esastan sonuçlanmış ve alınan kararın 30 gün içerisinde uygulamaya konulması zaruri bir hal almıştır.

 

Mahkemenin verdiği bu kararın ardından yaşanabilecek mağduriyetlerin sorumlusu 'Ben bilirim, istediğimi yaparım' diyen siyasiler ve bürokratlardır.

 

Konfederasyonumuza bağlı Türk Enerji-Sen'in kazandığı bu hukuk zaferini bir kez daha kutluyor, diğer kurumlara da bu kararın örnek olmasını, haksız ve adaletsiz atamalara karşı bir uyarı niteliği taşımasını diliyorum' dedi.