Genel Başkan İsmail Koncuk’a Türk Dünyası ve Doğu Türkistan’a yönelik olarak verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Abdullah Akyol, “Türkiye Kamu-Sen’in gücünü ve desteğini hissetmek bizim için büyük bir onur ve mutluluktur. Misyonu gereği, kamu çalışanlarının hak ve menfaatleri için mücadele veren Türkiye Kamu-Sen aynı zamanda Türk dünyasının da yaşadığı tüm zorluk ve sıkıntılarda da üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş önemli bir sivil toplum kuruluşudur.  Geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Türkiye Kamu-Sen ile aynı platformda işbirliği içinde olmak bizleri mutlu edecektir” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk ise, Dünya Türkistanlılar Derneği’nin nazik ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek “ Doğu Türkistan Türk dünyasının kanayan yaralarından bir tanesidir. Yıllardır yaşadıkları zulüm bizleri de derinden yaralamaktadır. Bizler de elimizden geldiği kadar destek vermeye, Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sesini buralarda duyurmaya gayret ediyoruz. Temennimiz, Türk dünyasının sorunlarının bir an önce çözülmesi ve soydaşlarımıza uygulanan bu zulmün bir an önce son bulmasıdır” dedi.

Ziyarette, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da hazır bulundu. Başkan Abdullah Akyol,  Türk dünyasına, Türk ülküsüne ve Derneklerine verdikleri katkılardan dolayı Yokuş’a da plaket sundu.