Ajanskamu.net--

Türkiye İyiye Gidiyor;

MEB Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesi

Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatındaki tüm personel ile kendilerine herhangi bir nedenle Bakanlık bilişim kaynaklarını kullanma yetkisi verilen paydaş ve konukların, Bakanlık bünyesinde bulunan bilişim kaynaklarını kullanmasına yönelik usul ve esasların belirlendiği 11/04/2012 tarih ve 565 sayılı Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesinin, gelişen bilişim teknolojileri ve bu doğrultuda oluşan yeni risklere karşın güncellenmesi ihtiyacı duyulduğu açıklandı. Güncellenen yönerge taslağı MEB tarafından yayımlandı.

BİLGİ VE SİSTEM GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ

11.04.2012 tarih ve 565 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı oluru ile yürürlüğe giren ”Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesi” yürürlükten kaldırılmış olup, anılan yönergenin yeni hali ilgi 31.05.2018 tarihli ve 44222578-10.04-E. I 0686682 Makam Onayı ile yürürlüğe girmiştir. Yürürlüğe giren yeni “Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesi” MEB tarafından kurumlara gönderildi.

MEB tarafından kurumlara gönderilen resmi yazı;

Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesi
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunan bilişim kaynaklarının kullanımına yönelik usul ve esasları belirleyen yönerge güncellenmiş oldu. Bakanlık personelinin, çocukların cinsel istismarına, müstehcenliğe, şiddet ve intihara yönlendirmeye, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmeye yönelik internet sitelerine girmesi, sohbet oturumları açarak kuruma ait gizli bilgileri paylaşması, oyun oynaması, devlet büyüklerine hakaret etmesi; sosyal medya, gazete, forum ve benzeri sitelerde kurumu küçük düşürücü ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik yorumlar yapması, özel hayatına ilişkin suç oluşturabilecek nitelikteki bilgi ve işlemleri kurum internet hattı üzerinden yapması ile ilgili cezai ve hukuki sorumluluğu kendisine aittir. Başkanlık yukarıda belirtilen davranışları tespit etmeye ve önlemeye yönelik erişim politikaları belirler ve uygular.