Koncuk yaptığı yazılı açıklamasında; “Şimdi, çalışma hayatı ile ilgili tüm problemleri dile getirme zamanıdır” diyen Koncuk, “Geçen yıl şehitlerimiz sebebiyle, kutlama yapmadığımız 1 Mayıs'ı, inşallah bu yıl Eskişehir Odun Pazarı Meydanında kutlayacağız. 15 ilden üyelerimizin katılacağı kutlamaların çalışma hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bir çok problemin özellikle referandum sebebiyle yeterince gündemde yer bulamadığının altını çizen Genel Başkan İsmail Koncuk, “İşsizlik yüzde 13’e ulaşmıştır, genç işsizler ne yapacağını bilemez durumdadır, çalışma hayatıyla ilgili belirsizlikler aynen devam etmektedir. Türkiye artık gerçek hayatına ve gündemine dönmelidir” dedi.

“Kamuda yüzlerce sorun varken, sendikal alanda yaşananlar geleceğe dair umutları iyice zora sokmaktadır” diyen Genel başkan İsmail Koncuk, “Sendikal alandaki bu kirli yapı kamu çalışanlarının tüm motivasyonlarını alt üst etmiştir” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

“Referandum sebebiyle, ülkemizin ekonomik ve sosyal, son derece ciddi problemleri gündeme gelse de, basın ve kamuoyunda yeteri kadar yer bulamadı.

Türkiye, artık gerçek hayata dönmelidir. Şu an işsizlik, %13'e ulaşmış görünmektedir. Milyonlarca genç işsiz ne yapacağını bilmez bir durumda, geleceğe dair bir planlama yapamamaktadır. Bu oranlar dikkate alındığında adil bir gelir dağılımından bahsetmek mümkün değildir.

Çalışma hayatı ile ilgili belirsizlik sürmekte, kamuda büyük bir kaygı yaşanmaktadır. Bir yandan performans sistemi adı altında, neyi hedeflediği belli olmayan bir sistem hala tartışılırken, diğer yandan personel rejimi ile ilgili problemler devam etmektedir. Taşerondan, 4-C’li, 4 B’lilere kadar tüm çalışanlarda beklentiler devam etmekte, ancak ne olacağına dair belirsizlik sürmektedir.

Personel rejimi ile ilgili kaygılar, neredeyse tavan yapmışken, sözleşmeli, mülakatlı öğretmen ve memur atama sistemi bu belirsizliğe adeta tüy dikmiştir.

Kamuda tüm bunlar yaşanırken, sendikal alanda yaşananlar ise geleceğe dair umutları iyice zora sokmaktadır. Bir kirli yapı, sendikacılığın adeta içine .....tir.İftira, yalan, baskı, korkutma, karalama, bel altı vurma vb. tüm kirli yöntemleri pervasızca kullanan, bu yapı, aslında, kamu çalışanlarının tüm motivasyonunu alt üst etmiştir.

Referandum sonuçlarından dahi nemalanmaya çalışan, bu ahlaksız yapı, kendileri ile yol almayanlara, açıkça sopa göstermektedir. Tüm kamu çalışanlarına tavsiyem, bu yalanlara itibar etmeden, açıkça sergilenen bu alçaklığa prim vermemeleri, korkmadan, bu tür insanlara gereken cevabı vermeleridir. Aksi takdirde, bunlardan korkulduğu sürece, bunların kamuda yarattığı kirlenmeyi engellememiz mümkün olmayacaktır. Şunu herkes bilmelidir, bunların kamuda yarattığı kaostan, hem bürokrasi, hem de siyaset kurumu rahatsızdır, ancak taşrada, kontrolden uzak, çeteleşme yoluyla, her türlü manipülasyonu yapmaya devam etmektedirler.

Şimdi, çalışma hayatı ile ilgili tüm problemleri dile getirme zamanı, 1 Mayıs yaklaşmaktadır. Geçen yıl şehitlerimiz sebebiyle, kutlama yapmadığımız 1 Mayıs'ı, inşallah bu yıl Eskişehir Odun Pazarı Meydanında kutlayacağız. Eskişehir Köprübaşı mevkiinde saat 11;00'da buluşacak, Hamam Yolu İstikametinden Odun Pazarı Meydanına yürüyeceğiz.15 ilden üyelerimizin katılacağı kutlamaların çalışma hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye Kamu-Sen, sendikacılık yapma azminden, zerre sapma göstermeden, kamunun daha da kirlenmesine fırsat vermeden, çalışma hayatının, kamu çalışanlarının problemlerini dile getirmeye, sizlerin azim ve kararı ile, devam edecektir. İyi ki varsınız.

 

1 Mayıs'ta, Eskişehir'de buluşmak üzere, saygılar sunarım” dedi.