2019 yılı memur sendikaları üye sayısında Türkiye Kamu-Sen 19 bin farkla en fazla artış sağlayan Konfederasyon oldu. Memur sendikacılığının amiral gemisi Türkiye Kamu-Sen büyüyen ailesinin her ferdi ile birlikte mücadele etmeye devam edecektir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, tüm baskılara ve yıldırma politikalarına rağmen Türkiye Kamu-Sen çatısı altında birleşen 413 bin üyemize teşekkür ederek şunları ifade etti:

“Türkiye Kamu-Sen büyük bir mücadelenin adıdır. Bugüne kadar kamu çalışanlarının menfaatleri uğruna verdiğimiz mücadeleden vazgeçmeden, yandaşlığa soyunmadan yolumuza devam ettik. Liyakat ve ehliyetin kamuda ne kadar önemli olduğunu her platformda dile getirerek, baskılara ve tehditlere direndik. Kamu çalışanları da farkındadır ki, Türkiye Kamu-Sen, çalışanlar için sendikal mücadeleyi en doğru şekilde yapan konfederasyondur. Kamudaki bozukluğun liyakatsiz ve ehliyetsiz kişilerin hak etmedikleri yerlere getirilmesi neticesinde olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Bu konuda bize güvenen yüzbinlere verdiğimiz sözü yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda yol arkadaşlarım olan, sendikalarımızın değerli genel başkanlarına, sendikalarımızın genel merkez yöneticilerine, il temsilcilerimize, şube başkanlarımıza, iş yeri temsilcilerimize ve ailemizin her ferdi yüzbinlerce üyemize teşekkür ediyoruz. Gayretli çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

2020-2021 memur maaş zamlarının belli olacağı toplu sözleşmeye ilişkin çalışmalarımız da devam etmektedir. İktidarların değil, memurların yandaşı olduğumuzun farkında olanların ve gözü kulağı toplu sözleşmede olacak 2,5 milyon memur ile memur emeklisinin çıkarlarını masada dile getireceğiz. Her iş kolu için sendikalarımız taleplerini eksiksiz bir şekilde hazırlamaktadır. Birileri o masada olmamızı istemese de, kanunun bize verdiği yetkiyle yer aldığımız toplu sözleşme masasında memurun altını oymaya kalkanlara karşı dik duruşumuz ile yandaşları rahatsız etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: Türkiye Kamu-Sen, En Fazla Artış Sağlayan Konfederasyon Oldu