Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Genel Başkanı İbrahim Vatansever, kamu sendikacılığının önde kuruluşlarından Türkiye Kamu Sen'in bazı yönetici ve üyelerinin Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerine anlamlı bir cevap verdi.

 

Vatansever, konfederasyonun TÜRKAV'ın varlığına çok şey borçlu olduğuna dikkat çekerek '1980 sonrası zor günler geçiren kamudaki Türk milliyetçilerinin teşkilatlanması TÜRKAV sayesinde olmuştur. Daha sonra da vakfımız tüm teşkilatları ile Türkiye Kamu Sen'in kuruluşuna öncülük etmiştir. Vakfımızın kuruluşunda ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin maddi ve manevi katkıları bulunmaktadır. Türkiye Kamu-Sen'in kuruluş hazırlığını yapan, tüzüğünü hazırlayan kişinin sayın Devlet Bahçeli olduğunu kim inkar edebilir' dedi.

 

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Genel Başkanı İbrahim Vatansever'in konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

KURULUŞUNDA DEVLET BEYİN HARCI VAR'

 

'Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV), 1989 yılında Başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in talimatları ile Bilge Liderimiz sayın Dr. Devlet Bahçeli'nin maddi ve manevi destekleri ile kurulmuş olan Ülkücü memur vakfıdır.

 

Vakfımız, 6 Mart 1989 tarih ve 1989/90 sayılı Yenimahalle 4. Asliye Hukuk Hâkimliğinin kararı ile tüzel kişiliğine kavuşarak Ankara'da kurulmuştur.

 

Vakfımızın kuruluş amacı; kamu çalışanlarının ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan problemlerini dillendirmek, ihtiyaçlarının ilgili mercilere intikal ettirilmesidir. TÜRKAV, ihtiyaç duyulduğunda milli ve manevi konularda kamuoyunun aydınlatmak, milli bir duruş sergileyerek her an ve her daim ülkemizin ve devletimizin yanında olduğunun hissettirmek için kurulmuştur. Ayrıca, devlet dairelerinde verimliliğin artırılması, kamu hizmetlerinin insanımıza en acil bir şekilde sunulması için vakıf bünyesinde uzmanlaşmış üyeler tarafından projeler hazırlanması da TÜRKAV'ın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

 

ÜLKÜM'DEN TÜRKAV'A…

TÜRKAV'DAN TÜRKİYE KAMU SEN'E…

TÜRKAV, 1975'te Ankara'da kurulan kısa adı 'ÜLKÜM' olan Ülkücü Memurlar Derneği'nin 1980 sonrası devamıdır. Devlet, bayrak ve vatan sevdalısı kamu çalışanlarını buluşturan bu derneğimizin çalışmaları, TÜRKAV'a da ışık olmuştur.

 

TÜRKAV'ın varlığı, 1992 yılında Türkiye'de başlayan kamu çalışanlarının sendikal mücadelesi gündeme geldiğinde vatan ve bayrak sevdalılarına rehber olmuştur.

 

Kısa adı TÜRKİYE KAMU-SEN olan Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun kuruluşu vakfımız bünyesindeki arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilmiştir.

 

Ülkücü-Milliyetçi kamu çalışanlarının memur sendikacılığı böylece resmileştirilmiş ve bu alandaki boşluk anında doldurulmuştur.

 

Memur sendikacılığı resmileşip kanunlaşıncaya kadar da, TÜRKAV'ın il ve ilçelerdeki tüm binalarını TÜRKİYE KAMU-SEN'imizin kullanımına ve emrine sunulmuştur.

 

TÜRKAV, Türkiye genelinde teşkilatlarının tabelalarını bir gecede TÜRKİYE KAMU-SEN'e çevirerek Türkiye sevdalısı kamu çalışanları yurt sathında yaygın bir teşkilatlanmaya kolaylıkla gitmişlerdir.

 

TÜRKİYE KAMU-SEN'in kısa sürede kamuda teşkilatlanmasına karşı cephede yer alan KESK gibi kuruluşların feryat etmesini hala unutmadık.

 

Kamuoyunun bildiği ve gördüğü üzere bazı arkadaşlarımız, TÜRKAV'ımızın geçmişteki bu fedakarlığını görmezlikten gelmeleri ibretlik bir olaydır. Kimse unutmasın; TÜRKİYE KAMU-SEN'in baba ocağı, TÜRKAV'ımızdır.

 

VAKIF KURULUŞ PARASINI KİM VERDİ?

 

Ayrıca TÜRKAV'ın varlığını inkar edenler, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Lideri sayın Dr.Devlet Bahçeli'ye söz söyleme gafletinde bulunanlara kendilerinin de bildikleri bir gerçeği hatırlatmak istiyoruz.

 

1980 ihtilalinden sonra Cennetmekân Başbuğ Alparslan Türkeş'in kamuda çalışan Ülkücülerin bir araya gelmesi ve toparlanması için vermiş olduğu talimat ile TÜRKAV, 1985 ile 1987 yılları arasında iki yıl süren fikirsel, 1987-1989 arasında ise teşkilatlanma altyapısı oluşturma sürecinden geçtikten sonra kurulmuştur. Dolayısı ile TÜRKAV, yaklaşık dört yıllık bir zaman da ülke genelinde teşkilatlanmanın da zeminini hazırlayarak yola çıkmıştır.

 

Vakfın kurulması için sermaye bulunmak zorunda olduğu acı bir gerçektir.

 

TÜRKAV'ı oluşturmak üzere yola çıkanların ailelerinin, çocuklarının rızıklarından keserek topladıkları 500 bin TL, vakfın kurulabilmesi için gereken 20 milyon TL'nin yanında son derece düşük bir meblağ olarak kalmaktadır. Uzun süren kuruluşun yasal olarak gerçekleşmesi için gereken paranın bulunması çalışmaları sonrasında, yakın akraba ve arkadaşlardan alınan borçlarla gereken para vakfımızın kurulmasına imkân sağlayamamıştır.

 

Vakfın kurulmasında yola çıkanlar, rahmeti Başbuğu ziyaret ederek durumu anlatmayı uygun görürler. Kendilerine içlerinde bulunulan durumu anlatırlar. Başbuğ Türkeş, gerekli maddi ve manevi yardımın o dönemin MHP Genel Sekreteri sayın Dr. Devlet Bahçeli bey tarafından sağlanacağı bilgisini verir.

 

Devlet Bahçeli bey tarafından Vakfın kurulmasının gerçekleşmesi için söz konusu ciddi bir rakam teşkil eden tutar verilir ve 23 Şubat 1989 günü notere vakfın kuruluş senedi tescil ettirilerek Asliye Hukuk Hâkimliği'ne sunulur.

 

Her şey ortadadır. Kamuda çalışan ülkücülerin omurgası olan TÜRKAV, tam 28 yıl önce Cennetmekân Başbuğumuzun talimatları ve MHP Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin maddi ve manevi destekleri ile kurularak bizlere emanet olarak bırakılmıştır.

 

Bünyemizden 25 yıl önce doğmuş TÜRKİYE KAMU-SEN'in ise üyesi olmaktan da ayrıca gurur, onur ve şerefi ile şereflendiğimiz gerçeği de asla inkâr edilemez. Dünya durdukça Türklük duracak, Türklük durdukça Ülkücü Hareket var olacaktır.'

Ortadoğu Gazetesi