14.000 ziyaretçi ve 173 standıyla Türkiye'nin en büyük Uluslararası enerji ve çevre fuarı olan 'ICCI - Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı' Türkiye'nin ekonomi ve sanayi başkenti İstanbul'da düzenlendi. İstanbul Fuar Merkezi'nde 'ICCI Powered by POWER-GEN' mottosuyla 24. kez düzenlenen fuarın açılış törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Sektörel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Kühnel ve çok sayıda iş insanı katıldı. Fuar etkinlikleri kapsamında ENSİA özel oturumu olan ICCI 2018 düzenlendi. Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerji Sanayici ve İş adamları Derneği (ENSİA) kurumsal üyesi  Hasan Şemsi’yi temsilen Berdan Cıvata Marka Pazarlama Müdürü Davut Dolgun konuşmacı olarak katıldı. Berdan Cıvata'nın tecrübelerini anlatan Dolgun, rüzgar enerjisi sektöründe dünya devlerinin tercih ettiği kule bağlantı üreticisi olduklarını söyleyerek, fuara katılan yerli ve yabancı iş insanlarına  video sunumu ile 40 yıllık mesleki bilgi birikimlerini aktardı.

Dünya devlerinin onaylı üreticisi

Davut Dolgun, stratejik önceliği olan yenilebilir enerji sektöründe ihtiyaç duyulan ekipman, çelik bileşen ve ham maddelerin Türkiye'de üretimi konusunda mevcut politikalar, teşvikler, yürütülen ve yürütülmesi gereken çalışmaların paylaşıldığı oturumda firmanın deva projelerde aranan isim olma yolundaki başarılarını, projelerini anlattı. Müdür Davut Dolgun, yurtiçi ve yurt dışından gelen konuklara 'Tarsus'tan Dünyaya RES Bağlantı Elemanları' başlığı ile Berdan Cıvata entegre tesisleri ve yer aldıkları rüzgar ve mega projeler hakkında bilgi verdi. Berdan Cıvata'nın bugünkü sanayi yapısı ve bilgi birikimi ile rüzgar türbinlerinin büyük bölümünü üretebilecek bir sanayi gücüne sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Rüzgar türbin kurulu yapan Nordex, Vestas, Siemens—Gamesa, Senvion, Enercon, Goldwind, GE gibi dünya devlerinin tercih ettikleri üreticileri olduk. Türbin üreten yabancı firmaların ankraj -saplama-plaka grubu, cıvata-somun-pul grubu gibi temel bağlantı parça ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugünkü sanayi yapısı ve bilgi birikimi ile rüzgar türbinlerinin büyük bölümünü üretebilecek bir sanayi gücüne sahibiz. Bu vesile ile firmamızı daha fazla tanıma ve yaptığımız işlere gözlemcilik yapmak üzere ülkemizi ziyaret gelenlere de 8000 yıllık geçmişi ile bir çok medeniyetlerden kültür miraslarının izlerini taşıyan ve Klikya’ ya başkentlik yapmış olan Tarsus’umuz hakkında bir kültür tanıtımı yaparak değerli misafirlerinin turizm elçilerimiz olarak ülkelerine dönmelerine katkı sağlıyoruz.”