İstanbul’da düzenlenen Teşkilat Buluşması Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımları ile gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Kurtulmuş, “Memur-Senli kardeşlerimiz genel başkanından en ücra köşedeki teşkilat mensubuna kadar canla başla çalışarak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı yönetim modeline geçme konusundaki sürecine katkıda bulundu. Bir kere daha hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

**

Memur-Sen tarafından düzenlenen Yetkide İstikrar Teşkilat Buluşmaları devam ediyor. İstanbul İl Temsilciliği tarafından düzenlenen teşkilat buluşması ve iftar programına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Küçükçekmece İlçe Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece İlçe Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Memur-Sen ve bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Bakan Kurtulmuş, Memur-Sen’in Türkiye’nin önünü açacak yeni hükümet sisteminin hayata geçmesinde önemli bir katkısı olduğunu belirterek Memur-Sen camiasına teşekkür etti. Kurtulmuş, “Memur-Senli kardeşlerimiz genel başkanından en ücra köşedeki teşkilat mensubuna kadar canla başla çalışarak, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı yönetim modeline geçme konusundaki sürecine katkıda bulundu. Bir kere daha hepinize teşekkür ediyorum” dedi.  

“Yaptığımız iş sadece milletvekillileri seçmek, sadece bir başkan seçmek, bir partiyi iş başına getirmek değildir” diyen Kurtulmuş “Amacımız fevkalade zor dönemleri yaşadığımız şu çağda Türkiye’yi hak ettiği yere taşımaktır. Ortadoğu Coğrafyasında Türkiye gibi bu kadar sert rüzgarların estiği bir ortamda büyük resmi görmek mecburiyetindeyiz. 1 Asır evvel uygulanan 1. Sykes Picot ile bölgeyi isteklerine göre bölenler şimdi 2. Sykes Picot ile bölgeyi tamamen tahakküm altına almak çok daha küçük parçalama bölmek, parçalamak istiyorlar. Bu planın karşısında duran tek ülke şu anda Türkiye’dir. Bu oyunun farkında olan bir Türkiye birileri için son derece tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, “Ekonomik olarak gelişen bir Türkiye de yine bazıları için tehlikeli olabiliyor. Böyle bir zamanda bazıları yerli araba yaptırmayacağız diyorlar. E zaten geçmişte yaptırmamışlardı. Devrim arabalarını hatırlayın. Türkiye o zamanlar kendi otomobilini üretebilseydi şu an ekonomik olarak çok daha güçlü bir ülke olacaktı. Nuri Demirağ vasıtasıyla kendi uçağını yapabilseydi Türkiye şu an sivil havacılıkta dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olacaktı” diye konuştu.

Tarihte pek çok örneğin Türkiye’nin bugünkü durumunda yaşananların benzeri olduğunu belirten Kurtulmuş, “Türkiye 1978’de karanlık yerlerden gelen emirle İtalya’da yapılan savaş uçağı anlaşma masasından kalkmasaydı bugün F35’lere mecbur olmayacaktı. Türkiye’de zaten bir el sanayileşmesine mani oldu. Bunun için 60’larda dediler ki Türkiye bir tarım ülkesi olsun dünyanın tarım ambarı olsun. 70’lerde dediler ki size teknoloji transferi yapalım. Teknolojinizi kendiniz üretmeyin. 80’lerde 90’larda hep başa şeyler söylenerek Türkiye’nin önü kesildi. İşte bunun farkına varıp artık kendi kendine yetebilen bir ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye kimseyi memnun etmiyor. Şu anda verilen mücadele bir başkan seçme mücadelesinin de ötesinde Türkiye’nin hayallerini yükseltme mücadelesidir” şeklinde konuştu.

 

Yalçın: İstikrar varsa ekmek büyür ve sorun çözülür.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da yaptığı konuşmada istikrar vurgusu yaptı. Yeni yönetim modelinin bir istikrar sistemi olduğunu belirten Yalçın, “Parlamenter sistemden yönetsel istikrarı yakalamak ve ortalama 1.5 yıl hükümet etme süresine inen istikrarsız ülke fotoğrafını geride bırakmak için vazgeçtik ve 16 Nisan'da onun için evet dedik. 16 Nisan'da duruşumuz neyse 24 Haziran’a yürüyüşümüz de odur” dedi.

Yalçın, 16 yılda çözülen sorunların istikrarın neticesi olduğunu vurgulayarak “Ülkede yönetsel istikrar olmasa idi. Dün uğraştığımız sorunlarla uğraşıyor olacaktık. Onlarca sorunu çözüme kavuşturduk. Çözülmesi gereken sorunlarımız yok değil. Çözmek için mücadele ediyoruz. Yeter ki ülke yönetsel istikrarı kaybetmesin. İstikrar varsa ekmek büyür ve sorun çözülür. Sendikal mücadelenin yıllardır içerisinde, tabanından tavanına görevlerde bulunmuş, görev ve sorumluluklarını yerine getirmek için var gücü ile çalışan bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak söylüyorum. Ülkemiz istikrarı kaybederse sorunlarımız çözülmez, çoğalır. Yılların öğrettiği bu” şeklinde konuştu.

Yalçın, Türkiye’nin önünde çözülemeyecekmiş gibi duran pek çok sorunun bugün çöp sepetine atıldığını ifade ederek bu günlere geri dönmek istemediklerini vurguladı. Yalçın, “Ülkemizde istikrar sürerse, Eski Türkiye'yi özleyenler ve kaoslu ortamları gözleyenlerin dilekleri kabul olmazsa, önümüzdeki sorunları da çözebiliriz. Grev ve siyaset hakkı talebimiz var, sözleşmeli istihdamın getirdiği sorunlar var. Ek ödemeler emekli maaşlarına yansısın istiyoruz

 Üniversite önlerinde dram bitti. İkna odaları garabeti gitti. Kamusal Alan yalanı buharlaştı.12 Yaşına kadar çocukların camiye gidişine konulan barikat kalktı. Eğitimdeki vesayet Milli Güvenlik Dersi tarih oldu. Hac İzni geldi. Cuma Namazı izni geldi. Kurumlara mescit açma izni geldi” diye konuştu.

 

Çözülmesi gereken sorunların da olduğunu ancak bunların da zamanla çözüme kavuşacağını belirten Yalçın, sorunların çözümünde örgütlülüğün önemine dikkat çekti. Yalçın, “Ek ödeme, ek gösterge, vergi matrahı gibi birçok sorunumuz var. Sözleşmeli kamu görevlilerinin beklentileri var. Bunun gibi birçok başlığın mücadelesini veriyoruz. Bildiğimiz şey odur ki; dün uğraştığımız onlarca yüzlerce sorunumuz vardı ve çözüme kavuşturduk. Mücadelemizle başardık

Cumhurbaşkanımızın bu sözünü son derece önemsiyoruz. Bu söz tarihi bir söz ve çalışma hayatı açısında yüzleri güldüren bir söz olmuştur. Ek Gösterge konusu çalışılırken çerçeve genişlemeli konulu talepleri dikkate alan bir yaklaşıma da kapı aralanmalı. Biz bunu istiyoruz” şeklinde konuştu.

Baki: Anadolu’nun Umudunu Artırıyoruz

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Durali Baki ise, yaptığı selamlama konuşmasında, elde ettikleri kazanımlar ve verdikleri mücadele ile Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduklarını ifade etti. Baki, “Türkiye’nin ve bölgenin en büyük emek hareketi, kamu görevlilerinin yetkili sendikası Memur-Sen olarak her kurumda her kuruluşta varız. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz. Anadolu’nun umudunu artırıyor, hayallerini güçlendiriyoruz. Daha özgür ve güçlü bir Türkiye için, ülkemiz ve milletimiz için, daha adil bir dünya için Memur-Sen’i daha da büyütmeliyiz” dedi.

 

Küçükçemece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, Memur-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Türkiye’nin sivilleşmesi ve normalleşmesine Memur-Sen’in katkısının büyük olduğunu da ifade eden Karadeniz, istikrar ve istikbal için 24 Haziran seçimlerinin son derece önemli olduğunu belirtti.