AJANSKAMU_ÖZEL HABER

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kitap Fuarında kitap adı altında binlerce çocuk ve öğrencinin gözü önünde uluorta ahlaksızlık sergileniyor.

Bu sene 36. Düzenlenen Tüyap Kitap Fuarı şu an açık ve sanki bir yerlerden emir gelmiş gibi özel ve resmi tüm okullardan akın akın ziyaretçi geliyor. Bir kitap fuarına bu kadar ilginin olması gerçekten sevindirici ancak fuarın işleyişi ile ilgili gün yüzüne çıkmamış; okulların, öğretmenlerin bilhassa dikkat etmesi gereken bir durum var:

 

Fuar ile eş zamanlarda açılan sanat sergisi. Sanatın gelişmesine, öğrencilerin sanat ile buluşmasına elbette diyecek bir şeyimiz yok lakin söz konusu fuarda sanat eseri adı altında anarşizm ve sapkınlık subliminal yol ile öğrencilere dayatılıyor. Her ne kadar güvenlik görevlileri daha küçük yaştaki çocukların söz konusu galeriye girmelerine izin vermese de bazen kaçamak girenler olabiliyor. Bunun yanında lise öğrencilerinin ise sergi alanını rahatça gezdiği görülüyor.

 

Rahatsız edici sözde eserleri resimlerde girebilirsiniz ancak biraz açıklık getirmekte fayda var. Hadi bu eserlerden bazılarına “nü” diyelim peki ya fonsa Taksim Anıtı olup polisle karşı karşıya çatışan çarşı grubunun resmedildiği paçavraya ne diyeceksiniz? Yarı çıplak resimleri ve heykelleri geçtim, tam çıplak heykeller ile iki kadını aynı yatakta çizerek eşcinselliği kanıksatmaya çalışana ne diyeceksiniz?

 

Öğrencilerin trafik işkencesine maruz kalarak zorla götürüldükleri bu fuarda bir de böyle bir ahlaksız sergi ile karşılaşmaları aileleri rahatsız etmiyor mu acaba? Ya da bu sergi öğrenci gruplarının yoğun bir şekilde ziyaretlerinin olduğu kitap fuarında değil de başka bir fuara entegre edilemez miydi acaba?

 

Velhasılı aklı başında olan her eğitimci ve veliyi öğrencilerini bu fuara göndermemeleri konusunda tavsiyede bulunmak isteriz. Ya da fuarı ziyaret esnasında çocuklara sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizmeleyiz.

 

He illa kitap fuarı derseniz buradan tüm velilere, ebeveynlere ve öğretmenlere sesleniyoruz:

 

Hem ulaşım için çok yakın, vakit kazanabileceginiz hem de 15 TEMMUZ u unutmayıp geçen sene ki fuarın teması olarak belirleyen CNR Kitap fuarı bahar aylarında gerçekleşecek. Biraz sabırla bahardaki fuara katılabilirsiniz.

 

Elimizle düzeltemedik, dilimizle düzeltmeye çalışıyoruz, sizden de dua etmenizi bekliyoruz. Gelecekte yavrularımız daha bizden bir kültür dünyasında yaşamasını istiyorsak bu konuya önem vermemiz gerekiyor.

“Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” öğretisi gereği dilimizle, kalemimizle bir yanlışı sizinle paylaşıyor, takdiri size bırakıyoruz.

AJANSKAMU_ÖZEL HABER

İşte Kitap Fuarındaki O Ahlaksız Resimler ve Heykellere ait görüntüler için TIKLAYINIZ