İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, ücretli öğretmen görevlendirmelerinde objektiflikten uzak, adalet duygusundan yoksun davranmaktadırlar. Bu görevlendirmelerde birinci derecede hak sahibi eğitim fakültesi mezunları olması gerekirken yerlerine eğitimle hiç alakası olmayan fakültelerden mezun olmuş kimseler ahbap-çavuş ilişkisi sonucu yerleştirilmektedir.

Eğitim sürecinin en önemli unsurlarından biri öğretmenlerdir. Öğrenme psikolojisi, gelişim psikolojisi, rehberlik vb. gibi eğitim formasyonlarını almamış kimselerin öğretmen olması eğitim kalitemiz açısından tehlikelidir. Çok büyük emeklerle eğitim fakültesinden mezun olan öğretmen adaylarının ücretli öğretmen dahi olamaması ayrıca kaygı vericidir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde kaliteyi artırmak istiyorsa öncelikle öğretmenleri ücretli çalıştırmak yerine kadrolu istihdamlarını sağlamalıdır.

Eğitim fakültesi mezunu olmayan şahısların sırf şahsi ilişkileri neticesinde okullarımızda görevlendirilmeleri en çok öğrencilerimizi olumsuz etkilemektedir.  Diğer yandan ilçe milli eğitim müdürlüklerinden emrivaki ile gönderilen eğitim fakültesi mezunu olmayan ve hiçbir yeterliliği bulunmayan kişilerin okul müdürlüklerini de zor durumda bıraktığı dikkate alınmalıdır.

Taleplerimiz, öğretmen açığının kadrolu öğretmen atamasıyla kapatılması; bu açık kapatılana kadar da ücretli öğretmen tercihlerinde eğitim fakültesi mezunlarına öncelik tanınması, ücretli öğretmen alımında objektif kriterler esas alınıp şeffaflık sağlanması, eğitim fakültesi mezunlarının eşit işe eşit ücret mantığıyla hak ettikleri sosyal ve maddi haklara sahip olmalarıdır. 

 

EKSEN Eğitim Sen
Genel Merkezi