YGS Sınavı Öncesi birçok vakıf üniversitesi Lise öğrencilerine yönelik YGS kampları düzenliyor. 

 Birçok vakıf üniversitesi tanıtım faaliyetleri kapsamında lise son sınıf öğrencilerine yönelik YGS kampı düzenlemeye koyuldu. Haftasonu mesailerini adaylara ayıran üniversitelerin rehberlik uzmanları; sınavın önemi, meslek seçimi ve diğer teknik konularla ilgili bilgiler veriyor.

BU YIL ACIK UÇLU SORULAR VAR 

Üniversiteye giriş sınavları f I yaklaşırken istanbul'da ki birçok vakıf üniversitesi kollan şimdiden sıvadı ve tanıtım odaklı faaliyetleri kapsamında koca şehirde ikamet eden lise son sınıf öğrencilerine yönelik YGS kampı düzenlemeye koyuldu. Üniversitelerin, web sayfası sosyal medya hesaplan ve farklı iletişim kanallarını kullanarak YGS kampı yapacaklarını duyurmasının ardından adayların başvuru trafiği hız kazandı. Haftasonu mesailerini adaylara ayıran üniversitelerin tanıtım ve rehberlik uzmanları ilk adımda sınavın önemi, meslek seçimi ve diğer teknik konularla ilgili bilgiler veriyor. Üniversitelerdeki akademik ve sosyal hayatı gözlemleme şansını yakalayan adaylar ise tercihlerle ilgili altyapılarını oluşturma şansını yakaladıkları için mutlu oldukları mesajını veriyor.

BAŞARIYI YÜKSELTİYOR İstanbul'daki birçok özel eğitim kurumu, temel lise, imam hatip lisesi ve meslek liselerinden  talep alan kamplardaki eğitimler, adayların belirledikleri alanlar dikkate alınarak yetkin öğretmenler tarafından veriliyor.

Eğitimlerden sonra yapılan deneme sınavında öğrencilerin cevap netlerinin yükselmesi ise yapılan çalışmaların hedefine ulaştığının önemli bir işareti olarak görülüyor. Bu yolla, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin başarısını desteklemeyi ve daha yüksek puan almalarını hedefleyen üniversiteler de tanıtım hizmetlerini faydalı hale getirmiş oluyor.

TAKİP EDEN KAZANIR

Vakıf üniversitelerinin yönetimleri tarafından planlanan ve ücretsiz olarak haftasonları düzenlenen YGS kampları şubat sonuna kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adayların üniversitelerin web sayfaları ile sosyal medya mesajlarını takip etmeleri yeterli.

Hemen hemen her branşta düzenlenen kamp etkinlikleri haziran ayında gerçekleştirilecek ikinci aşama sınavları öncesinde de planlanıyor.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (2017-LYS) kısa cevaplı sorular yer alacağının açıklanması adayları heyecanlandırdı.

Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan veya kodlanan sorulardan oluşacak.

Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) 3 adet kısa cevaplı açık uçlu soru sorulması planlanıyor.

LYS-1 de 3 adet sayısal açık uçlu soru, (LYS-1'de yalnızca Matematik Testi yer alacak; Matematik ve Geometri testleri ayrı değil, tek test olacak), diğer oturumlarda ise sözel açık uçlu sorular sorulacak.

Cevap kâğıdına kodlama yapmayan adaylar, ilgili soruya cevap vermemiş sayılacak.

■ 2017 LYS'lerde sorulacak açık uçlu soruların dağılımı ise şöyle:

■ LYS-1 (Matematik): Matematik Testi (3)

■ LYS-2 (Fen Bilimleri): Fizik Testi (1), Kimya Testi (1), Biyoloji Testi (1)

■ LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): Coğrafya (1), Türk Dili ve Edebiyatı Testi (2)

■ LYS-4 (Sosyal Bilimler): Tarih Testi (1), Coğrafya Testi (1) ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi (1)

■ LYS-5 (Yabancı Dil): Yabancı Dil Testi (3)

 

Yeni Akit

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net