Uslu, “Emek hareketleri, çok büyük işlevlere sahiptir. Diyoruz ki, terin ve gözyaşının milliyeti, dini, mezhebi yoktur” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu Bağdat’ta gerçekleştirilen Uluslararası Arap Sendikaları Birliği (ICATU)’nin düzenlediği “Basın ve Enformasyon Gücü, Silah Gücünden Üstündür” konulu sempozyuma katılarak burada bir konuşma yaptı. Arap dünyasının önde gelen sendika temsilcilerine hitap eden Uslu “Siyonizm’in beslediği ve bölgemizi ateş çemberine dönüştüren terörle Memur-Sen, ICATU, GFIW ve bütün emek hareketleri olarak birlik içinde mücadele etmeliyiz” dedi.

Medyanın bölgeyi terörize etmekte kullanılan bir araç haline geldiğini belirten Uslu, “Medyanın hâkim dili, malum emperyalist merkezler tarafından belirleniyor. Bir noktada, hemen önümüzde yaşanan olayı dahi medyanın diline göre değerlendirdiğimiz gerçeğini kabul etmeliyiz. Bu tutum, çok farklı bir yere doğru gidiyor. Enformatik cehaletin içeriğe, konuya, duruma dair donanımızı hiçleştirdiği bir çağda yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Ortadoğu ve İslam coğrafyasının bir laboratuvar gibi kullanıldığının altını çizen Uslu, “Bölgemiz bir nevi laboratuvar olarak kullanıldı. Şiddet laboratuvarı. Ama bu durum bizim güçsüzlüğümüzün, dayanışma ruhumuzun yoksunluğundan kaynaklanıyor. Emperyalist sistem, bizim toplumlarımızla neden bu kadar rahat oynuyor? Ekranları süsleyen şiddet olgusu, neden bu coğrafyadan kotarılıyor?” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in “insani diplomasi” çağrısına değinen Uslu “Emperyalizm, çatışmalar üstünden kendisine iktidar alanı oluşturur. Biz, MEMUR-SEN olarak, emperyalizmi yıkmak ve oluşturduğu şiddet sarmalını aşmak için insani diplomasi kavramını ürettik. Dünyanın bütün iyi insanlarına bir mesajdır bu. Emek hareketleri, tam da bu noktada çok büyük işlevlere sahiptir. Diyoruz ki, terin ve gözyaşının milliyeti, dini, mezhebi yoktur. Onun için emperyalizmi ancak dayanışmayla yok edebiliriz” diye konuştu. Uslu ayrıca Arap dünyasının emekçilerine “Siyonizm’in beslediği ve bölgemizi ateş çemberine dönüştüren terörle Memur-Sen, ICATU, GFIW ve bütün emek hareketleri olarak birlik içinde mücadele etmeliyiz” diye çağrıda bulundu. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu konuşmasının ardından Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Nuri el-Maliki, ICATU Genel Sekreteri Ghassan Ghosn, GFIW Başkanı Sattar Dunops Barrak, FAJ Başkanı Müeyyed el-Lami’ye Memur-Sen Plaketini verdi.