FETÖ ile mücadele kapsamında başlatılan soruşturmalarda Adalet Bakanlığı eski Müsteşari ve eşi Birol Erdem gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Adalet Bakanlığı eski müsteşarı halen Başbakanlık yüksek müşaviri Birol Erdem ve eşi Gülümser Erdem hakkında Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmak suçundan gözaltı kararı verildi. Birol Erdem ve eşi sabah sabah saatlerinde gözaltına alınmıştır.

FETÖ itirafçısı eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Ahmet Hamsici ve Mustafa Kemal Özçelik gibi isimler ifadelerinde Birol Erdem'in 'FETÖ'nün yargıda etkinleşmesinde rol oynadığını' söylemişlerdi.

OCAK 2014'TE GÖREVDEN ALINMIŞTI

İdari yargı hâkimi olan ve 2000'li yıllarda Personel Daire'de görev alan Erdem, Personel Daire Başkanlığı'na kadar yükseldi. 2010'daki anayasa değişikliğinin ardından yapılan seçimler sonucunda HSYK üyeliğine atanan Birol Erdem, Ahmet Kahraman'ın emekliye ayrılmasının ardından 21 Kasım 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Erdem, 17-25 Aralık FETÖ kalkışması sonrası 1 Ocak 2014 tarihinde görevden alındı ve Bakanlık Yüksek Müşaviri olarak atandı.


(Milliyet)

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net