Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2006 yılında uzman ve başöğretmenlik için sınav yapılmıştır. İlk ve son kez yapılan bu sınav ile birlikte öğretmenlerin bir kısmı uzman öğretmenliğe ve başöğretmenliğe geçmişti. Sınavın ardından uzman ve başöğretmenliğe geçen öğretmenler ek ödemeler alırken, aradan 13 yıl geçmesine rağmen herhangi bir sınav yapılmamış, uzman ve başöğretmen olması gereken öğretmenler yıllardır mağdur olmuştur.

 

Anadolu Eğitim Sendikası olarak 2005’te yayınlanan ve ilk sınavı 2006 yılında gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği’ne göre kaç öğretmenin uzman ve başöğretmen olduğunu; şu an görev yapmakta olan uzman ve başöğretmen sayılarının sendikamıza bildirilmesi hususunda, Milli Eğitim Bakanlığına bilgi edinme başvurusunda bulunduk.

Sayı: 1411-19/5449                        

Tarih: 02/10/2019

Konu: Bilgi Edinme

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2005 yılında yayınlanan ve ilk sınavı 2006 yılında gerçekleştirilen yönetmeliğe göre öğretmenlik, adaylık döneminden sonra “'öğretmen”,  “uzman öğretmen” ve “başöğretmen” olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılmıştı. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına katılım şartı olarak Uzman öğretmenlik için öğretmenlikte 7 yıl, Başöğretmenlik için uzman öğretmenlikte 6 yıl şartı da getirilmişti. İlk ve son kez yapılan bu sınav ile birlikte öğretmenlerin bir kısmı uzman öğretmenliğe ve başöğretmenliğe geçmişti. Sınavın ardından uzman ve başöğretmenliğe geçen öğretmenler ek ödemeler alırken, aradan 13 yıl geçmesine rağmen herhangi bir sınav yapılmamış, uzman ve başöğretmen olması gereken öğretmenler yıllardır mağdur olmuştur.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığınca 2006 yılında düzenlenen sınav ile kaç öğretmenin uzman ve başöğretmen olduğunu; şu an görev yapmakta olan uzman öğretmen ve başöğretmen sayılarının 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında sendikamıza bildirilmesi hususunda; Gereğini arz ederiz.