AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Gaziantep ve Kırklareli Valilikleri Korona virüs tedbirleri kapsamında yayınladıkları genelgeyle 'Kamu Ahlakını Zedelemeyecek' şekilde serbest kıyafet uygulamasına geçtiler.

Uzun süredir Sendikaların Sivil İtaatsizlik Eylemi kapsamında serbest kıyafeti savunmaları ve bu şekilde işyerlerine serbest kıyafetle gitme uygualaması yapılıyordu. 

Korona virüs tedbirleri kapsamında Valilerin yayınladıkları genelgelerle Yönetici, şef, memur ve hizmetlilerin iş yerlerine belli ölçüleri aşmayacak biçimde kolay temizlenebilir ve giyilebilir kıyafetler ve kot pantolanlarla gidilmesine izin veren genelgesi,  çalışanlarda büyük bir memnuniyet yarattı. 

Gaziantep Valisi DAVUT GÜL imzalı yazıda;

'Kamu Kurumlarında hizmetleri yürüten personeller/yöneticiler temizlenebilmesi daha kolay ve pratik elbiselerle (tişört,kazak,mont,keten pantolon) 'Kamu Ahlakını' zedelemeyecek şekilde serbest kıyafetle hizmet edebilirler.' denildi.

Bir Yazı da Kırklareli Valiliğinden

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN de yazınladığı yazıda Kılık Kıyafet Yönetmeliğindeki hususların Çok fazla esnetilmeden Serbest kıyafetle kamu çalışanlarının kurumlarında görev yapabileceklerini ifade etti.

Sendikadan Valiye Özel Teşekkür

Vali Davut Gül’ün CoronaVirüs ile mücadele sürecinde kamu görevlilerini rahatlatmak amacıyla yayınladığı yazıya, Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; “İşte bu. Teşekkürler Sn.Valim” diyerek olumlu bir tepki verdi. 

“Kamu Ahlakını Zedelemeyecek” çerçevesi çözüm yolu olabilir

Yayınlanan bu genelgeler Hükümetin uzun yıllardır kamuda çözüm bekleyen, ve yer yer tartışma konusu da olan Sivil Kıyafet eylemi konusuna da aslında bir çözüm sağlamış gibi görünüyor. 

Çözüm Demekki Zor Değilmiş

Kamu görevlileri sendikalarının “Sivil İtaatsizlik” eyleminden çıkış yolu olarak bu yazılarda ortaya konan ölçüler “Kamu Ahlakını Zedelemeyecek'  şeklinde bir mevzuat değişiliğiyle kamudaki bu sorunda çözümlenebilir.

Böylece Memur Sendikalarının gündeme getirdiği Sivil İtaatsizlik ve Serbest Kıyafet Eylemi ile aslında  Kamu Çalışanları Kılık Kıyafet yönetmeliğindeki eksik kalan kısımda tamamlanmış olacaktır.

 

www.ajanskamu.net