Altınözü’nde ismi açıklanmayan bir öğretmen velilerin fiziki saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Öğretmene fiziki saldırı gerçekleştiren veliler hakkında ilgili makamlar tarafından soruşturma açıldığı öğrenildi. Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan saldırıyı kınadı. İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Tepehan Ilkokulu okul öncesi öğretmenine öğrenci velileri tarafından fiziki saldırıda bulunulmuş olup ilgili makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Ögretmenimize yapılan saldırı eğitim camiamızı derinden üzmüştür. Okul müdürü ve öğretmenlerimize geçmiş olsun diyor ve saldırıyı kınıyoruz. Eğitimciye yapılan her türlü saldırıyı kınıyoruz” denildi.

,


Yapılan bu açıklamanın ardından Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı Sayın İsmail Bayraktar ile birlikte saldırıya uğrayan Öğretmenin görev yaptığı Tepehan İilkokuluna giderek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar saldırı sonrasında yaptığı açıklamada yaşanan saldırıya maruz kalan öğretmenin çok etkilendiğine gerçekleştirdikleri ziyarette tanık olduklarını söyledi.

Bayrakdar bu etkilemenin sadece darp edilen öğretmenden ibaret olmadığını okuldaki bazı öğretmenlerinden yaşananlardan dolayı izin aldığını aktararak “Tepehan İlkokulunda yaşanan olay sonrasında bir öğretmenimiz bir veli tarafından başından darp edilmiş ve yaralanmıştır. Eğitimciler Birliği Hatay 1 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu olarak okulumuza giderek öğretmen arkadaşlarımıza destek ziyaretinde bulunduk. Öğretmen arkadaşlarımızın olaydan çok etkilendiklerine tanık olduk. Bazı meslektaşlarımızın olaydan etkilendiklerini ve izin alarak görevlerine gelmediklerini gördük.  Görevi başında bulunan arkadaşlarımızın da tedirgin olduklarını bizzat müşahede ettik. Eğitim çalışanlarına karşı yapılan bu tarz şiddet olaylarını tasvip etmiyoruz, kınıyoruz ve faillerinin cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

EĞİTİMCİLER ŞİİDET NESNESİ HALİNE GETİRİLDİ

Eğitimin öznesi olan eğitimcilerin şiddetin nesnesi haline geldiğini dile getiren Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar: “Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmekte, eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Aklıselim insanlar için bu, bir mesleğin yıpranması değil, bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara hâline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir.  Öğretmenlerimizin zorbalarca darp edilmemesi için tüm eğitim kurumlarından sesleniyor, şiddete dur diyoruz” ifadelerini kullandı. (İzzet NAZLI)

HATAY SÖZ