İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, kayıt sırasında bağış talebi konusunda uyarıda bulundu.

Levent Yazıcı, her yıl okul kayıt dönemlerinde velilerden ücret alınması tartışmalarına değinerek, 'zorunlu bağış' diye adlandırılan uygulamayı kesinlikle uygun bulmadıklarını ifade etti. Yazıcı, iflas ettiği açıklanan FATİH Projesi'nin İstanbul'da bin 700 okulda uygulandığını söyledi.

Yazıcı, projenin faz faz sürdüğünü dile getirdi. Yeni eğitim döneminde 3. faz uygulamalarının süreceğini anlatan Yazıcı, 'Milli Eğitim Bakanlığı ihale süreçleri yürütülüyor. En nitelikli ve iyi şekilde bu işlemlerin yapılma çalışmaları sürüyor. İstanbul'da da projeden yararlanacak okul sayımız düzenli olarak artacak.' diye konuştu.

Yazıcı, geçen yıl başlatılan mesleki teknik eğitimde öğrencileri patronlara ucuz iş gücü haline getiren 'Tematik Lise' projesinde plastik, kuyumculuk, ayakkabı, metal, seramik, tekstil ve perakende alanlarında 7 okulun bulunduğunu belirterek, bu projeyle 'sektör' ile iş birliğini sağladıklarını ifade etti.

Birgün