Manavgat Selge Beach Otel’de yapılan Kurultay’a ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve il derneklerinin yöneticileri katıldı. ÖNDER Karaman ve Manavgat Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan Kurultay’a Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, Balıkesir milletvekili Mustafa Canbey, Karaman milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Selman Eser, Karaman Valisi Fahri Meral, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, ÖNDER eski Başkanı Hüseyin Korkut, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz da iştirak etti.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından yılda bir kez gerçekleştirilen ve yıllık çalışmaların istişare edildiği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 15’si, Türkiye genelindeki mezun dernekleri ve başkanlarının da katılımıyla Antalya Manavgat’ta başladı. İmam hatiplerle ilgili önemli konuların alanında uzman isimler tarafından masaya yatırıldığı Kurultay’da ÖNDER’in her yıl yenilenen mottosu da ilan edildi. Bu yılki motto, “Bilgi ve hikmetle” olarak belirlendi.

VİZYON BELGESİNDE 3 İYİLEŞTİRME VAR

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim ER ; 
Konuşmasında yeni dönemde imam hatiplerle ilgili izlenecek politika noktasında açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, “Bir medeniyet tasavvuruna bağlı olarak bir kültür politikası oluşturulmalı. Eğitim politikamız da bu kültür politikamız üzerinde olmalı. Nasıl bir insan ve nasıl bir toplum tasavvuru sorusuna cevap verdikten sonra bunu önceleyecek eğitim, kültür politikasının içinde olmalı. İmam hatiplilerle ilgili politika da eğitim politikamızın içinde biraz daha özel bir politika. Vizyon belgesinde imam hatiplere ilişkin 3 farklı alanda iyileştirmelerin olduğunu göreceğiz” diye konuştu.