Yalçın, “Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen millet, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı nöbeti bugünde sürdürmektedir. Nöbetimiz 16 Nisan'a kadar sürecektir” dedi.

 

yalcinmaras1Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, yurt genelinde başlatılan ve büyük bir çoşku ile devam eden ‘Memur-Sen’e Davet Tercih Evet’ buluşmaları kapsamında Kahramanmaraş’ta konuştu. Programa Ali Yalçın’ın yanı sıra, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz,Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın, Memur-Sen ve bağlı sendikaların yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İnancın, cesaretin, şiir ve edebiyatın, Yedi Güzel Adam'ın yolunun kesiştiği Kahramanmaraş'a selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Ali Yalçın Çanakkale Zaferini hatırlatarak, “Bugün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü… 18 Mart tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği gündür. Öncelikle kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.yalcinmaras3Çanakkale mücadelesinin emperyalizme karşı bir direniş olduğunu vurgulayan Yalçın, “Çanakkale, Saray Bosna’dan, Halep’e, Şam’dan Filibe’ye, Beyrut’tan, Medine’ye, Edirne’den Kars’a  ırkı, rengi, dili farklı on binlerce Müslüman'ın emperyalizme karşı birlikte mücadelesinin adıdır. Ümmet olmanın zaferle taçlandırılmasıdır” diye konuştu.yalcinmaras415 Temmuz darbe girişiminin emperyalist bir proje olduğunu belirten Yalçın, “15 Temmuz kanlı FETÖ darbe kalkışması da aslında küresel bir işgal girişimiydi. İşte bunu gören millet Çanakkale ruhuyla ayağa kalktı, Çanakkale destanını 12 saatte yenide yazdı. Bizler alanlarda tarih yazarken Ümmet dualarıyla ayaktaydı. Çanakkale'de olduğu gibi yürekler birlikteydi” şeklinde konuştu.yalcinmaras2Umutlarımızın Gerçeğe Dönüşmesi Üye Hedefimize Ulaşmamıza Bağlı

Toplu Sözleşme Dönemi öncesi 1 milyon 111 bin 111 üye sayısına ulaşmanın önemine vurgu yapan Yalçın, önümüzde 3 önemli dönemeç var. Bunlardan biri de toplu sözleşmedir. Toplu sözleşme masasında daha güçlü durmak için, teşkilatımızın da büyümesi gerekiyor” dedi.yalcinmaras6Memur-Sen’in gücünün örgütlü yapısından geldiğini söyleyen Yalçın, “Demokrasinin önemli ayaklarından biri de sivil toplumdur. Sivil toplum güçlü ise siyasi erk de toplumun menfaatlerini göz ardı edemez. Bu nedenle üye hedefimize ulaşmamız elzemdir” şeklinde konuştu.

yalcinmaras8Milletimiz Emperyalist ve Siyonistlere Çanakkale’yi Yeniden Hatırlattı

15 Temmuz’u hatırlatan Yalçın, “102 yıl önce sahip oldukları askeri ve teknolojik güce güvenerek Çanakkale’ye gelenler, milletimizin iman gücü karşısında asla unutamayacakları bir yenilgi almışlardı. Ancak yenilgiden ders çıkarmamış olacaklar ki 101 yıl sonra taşeronları ile birlikte alçak uçuşlarla, tank ve tüfeklerle yeniden geldiler. Yine unutmuşlardı! Bu aziz milletin hangi şart altında olursa olsun esaret ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini akıllarına getirmemişlerdi. Millet unuttukları zaferi 15 Temmuz'da emperyalizme, Siyonizm’e ve taşeronlarına yeniden hatırlattı, asla unutamayacakları tarihi bir ders verdi” diye konuştu.yalcinmaras716 Nisan halk oylamasına ilişkin olarak sorumluluk aldıklarını ifade eden Yalçın, “Bize neden siyasetin alanına giriyorsunuz diyorlar. 15 Temmuz’da sadece siyasetin meselesi deyip evde otursaydık, televizyonlara çıkıp bütün teşkilatımızı sokağa davet etmeseydik, ezanları susturan darbelerden darbeleri püskürten selalara deyip, bütün gece boyunca sela okunması için çaba göstermeseydik şu an bu salonda oturabilir miydik?” şeklinde konuştu.yalcinmaras516 Nisan halk oylaması, yalnızca siyasetin meselesi değildir diyen Yalçın, “Ülkemizin geleceğini belirleyecek bir seçimde nasıl olur da sessiz kalabiliriz. Biz bu memleketin refahı için, geleceği için ter döken bir örgütken nasıl olur da şimdi bir köşeye çekilip sessizce tüm bu olanları izleyebiliriz. Bugün sessiz kalırsak yarın iş işten geçtikten sonra nasıl haykırabiliriz” ifadelerini kullandı.

yalcinmaras9yalcinmaras1116 Nisan Bir Milat Olacaktır

15 Temmuz’dan sonra bir ay boyunca demokrasi nöbetlerinde teşkilatının meydanlarda olduğunu hatırlatan Yalçın, “Nöbetimiz 16 Nisan'a kadar sürecektir. 16 Nisan'da millet, istikrar, istiklal ve istikbal için 'Evet' diyerek yeni bir sistemin inşacısı olacaktır. Bu 'Evet' yeniden adil bir dünya idealimizinde başlangıcı olacaktır. Batı'nın karşı çıkış nedeni de budur. Batının önümüze barikatlar kurmasının amacı da budur. Yani Batı küresel sömürü sisteminin değişmesini istemiyor. Sistemlerini sallayan sesin Türkiye'den yükseldiğini görüyor. Onun için hayır cephesinde yer alıyor. Biz ise Çanakkale ruhunu millet olarak yeniden yaşamak, unutanlara ve unutturanlara hatırlatmak için ayaktayız, emeğin değerini korumak, emperyal oyunları bozmak, birliğimiz ve kardeşliğimiz için 'Evet' diyoruz” dedi.
kilicmarasKılıç: Cumhuriyet Rejimi Değişmemiştir ve Değişmeyecektir

Yoğun bir katılımla gerçekleşen ve çoşkunun eksik olmadığı programda bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç ise Çanakkale şehitlerini anarak başladığı konuşmasında “Bir batılı bunca emek ve çaba ile Osmanlıyı yıktık diyor. Çabamıza da değdi diyor. Kolay değil, 10 sene 45 cephede savaştık. Milletimiz yorgun düştü. O arada bize Sevri dayattılar ve Lozan’a razı ettiler. Lozan’a oturduğumuzda o günkü topraklarımızı kaybettik. Ardından Cumhuriyetimizi kurduk. Rejimimizin adı Cumhuriyettir değişmemiştir ve değişmeyecektir” dedi.yalcinmaras10Demokrasi tarihinin zorluklarla geçtiğini belirten Kılıç, “Tek parti vardı ve demokratik bir seçim yoktu. Açık oy gizli tasnif yöntemi dayattılar. Çok partili sisteme, demokrasiye geçtikten sonra bir daha muktedir olamadılar. O günden bugüne de darbelerle, muhtıralarla boğuştuk. Temsil hakkını zayıflattılar. Milletimiz bunlardan ders aldı ve sonunda 16 Nisan’da oylayacağımız anayasa paketi hazırlandı. Şimdi bu çarkı tersine çevirmenin vaktidir” şeklinde konuştu.

yanbazmarasYanbaz: Anadolu İnsanının Umudunu Temsil Ediyoruz

Programda Kahramanmaraşlılara seslenen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, “Hedefimiz 1 milyon 111 bin 111 üye sayısıdır. Yola revan olacak, gitmediğimiz ücra köşe kalmayacak ve bu büyük hedeflerimize en kısa sürede ulaşacağız. Büyük teşkilat olmanın özelliği büyük hedeflere, kendinden emin ve sağlam adımlarla yürümektir. Kimseyi ötekileştirmeden, kardeşlik duygularıyla çalışmalarımızı sürdürecek, hedeflerimize en yakın zamanda ulaşacağız” diye konuştu.

Memur-Sen’in önemli bir görevi ifa ettiğini belirten Yanbaz “Bize Sadece memurların değil, yok edilmeye çalışılan Anadolu insanımızın, masumların ihtiyacı var. 2015 Toplu Sözleşmesinde 213 ayrı soruna el attık ve 213 kazanım elde ettik. Ancak biliyoruz ki, memurlarımızın çözülecek daha onlarca sorunu var. Bunun için büyüme, kalkınma, refah ve istikrar önemli. 2017 yılı hedefimizi 1 milyon 111 bin 111 üye sayısı olarak belirledik. İnşallah bu hedefe 2017 Mayıs tutanaklarında hep birlikte imza atacağız” dedi.

abdulazizAydın: Memur-Sen’in Mayasında Maraş’ı Kahraman Yapan Ruh Var

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın ise  Memur-Sen’in tüm yurt genelinde başlattığı üye çalışmasının Kahramanmaraş’ta da başarıya ulaşacağını söyledi. Aydın, “Memurlarımızın hakkını ve emeğini korumak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Üzerimizde büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Ama yalnızca emeğin hakkını değil, ülkemizin de hakkını korumak için çalışacağız. Memur-Sen, bayrağının al rengine sevdalı bir teşkilattır. Memur-Sen Kahramanmaraş teşkilatı ülkesinin dirliği ve birliği için yorulacaktır, yorulmaktan da şeref duyacaktır” şeklinde konuştu.